Michel Cornelisse

Ploegleider

BIO

Na een geslaagd eerste jaar in 2016 maakt Michel Cornelisse ook de komende twee seizoenen deel uit van de begeleidingsstaf van Roompot – Nederlandse Loterij. De 52-jarige Amsterdammer was eerder in dezelfde functie actief bij MTN-Qhubeka en werkte  ook bij Vacansoleil-DCM. Zijn passie voor de wielersport, kwaliteiten als motivator en grote ‘verstand van het spelletje’ zorgen er voor dat Cornelisse van toegevoegde waarde is voor het team. Na een zeer succesvolle amateurtijd begon de voormalig taxichauffeur in 1987 als beroepsrenner bij de Superconfex-Yoko ploeg van Jan Raas. Hij leert daar Jean-Paul van Poppel kennen en ontwikkeld een tot op de dag van vandaag lopende vriendschap met de sprinter. Samen stappen zij in 1990 over naar het Panasonic team van Peter Post. Cornelisse boekt tussen 1987 en 2000 overwinningen in een kleine 60 wedstrijden. Daaronder mooie koersen als de Ronde van Luxemburg, Nokere Koerse en de Omloop van de Vlaamse Ardennen. Naast zijn werk als ploegleider is Cornelisse ook actief als co-commentator bij de wieleruitzendingen van Eurosport.

 

Management
& support

De ploeg bestaat niet alleen uit de renners. De ruggengraat van de ploeg zijn het management en de support. Onontbeerlijk voor top prestaties.
 

NEEM CONTACT OP

team wind tijdrit

Onze partners

shirt_teamRNL.png 

Teamshirt

Bestel nu met korting ons nieuwe teamshirt!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.