Pieter Weening

Geboortedatum
  • 5 april 1981
Gewicht
  • 66 kg
Lengte
  • 186 cm
Profdebuut
  • 2004
Specialiteit
  • Geaccidenteerde parcoursen
Woonplaats
  • Lanaken (België)

BIO

De ervaren Fries heeft na een succesvol eerste seizoen zijn contract bij Roompot-Nederlandse Loterij met twee jaar verlengd. De 35-jarige inwoner van grensplaats Lanaken  is bezig aan zijn 14e seizoen als beroepsrenner. Na een start bij het opleidingsteam van Rabobank kwam de ´Harrekiet´ 8 jaar uit voor de bankiersploeg. Tussen 2012 en ’15 fietste hij in Austraklische dienst voor Orica – Greenedge. In het afgelopen seizoen wist Weening in de Tour of Norway de tweede etappe en het algemeen klassement te winnen. Daarnaast bezorgde hij ons team in de zesde etappe van Tour de Suisse de eerste zege ooit in de U.C.I. World Tour. Zijn profzeges boekte hij bepaald niet in de kleinste koersen: een Tour etappe in Gérardmer (2005), het eindklassement in de Ronde van Polen, de Giro della Toscana en natuurlijk twee ritzeges in de Giro d’Italia (plus de ploegentijdrit met Orica).

Management
& support

De ploeg bestaat niet alleen uit de renners. De ruggengraat van de ploeg zijn het management en de support. Onontbeerlijk voor top prestaties.
 

NEEM CONTACT OP

team wind tijdrit

Onze partners

shirt_teamRNL.png 

Teamshirt

Bestel nu met korting ons nieuwe teamshirt!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.