20 feb 2017

Roompot – Nederlandse Loterij kijkt terug op een prima optreden in de Vuelta a  Andalucia Ruta Ciclista del Sol. Tussen een groot aantal wereldtoppers wisten de oranje mannen zich in vrijwel alle ritten in het wedstrijdverloop te mengen. Met een mooie finale waarin Nick van der Lijke een hoofdrol vertolkte en een indrukwekkende vorm voor Pieter Weening als hoogtepunten. De 35-jarige Fries eindigde in het klassement net buiten de beste tien.

Weening legde de basis voor zijn eindklassering in de eerste twee etappes. In de ritten met passages door het middengebergte rond Granada en Mancha Real ging de routinier mee met de besten en boekte achter ritwinnaars Alejandro Valverde (Movistar) en Thibaut Pinot (FDJ) een 11e en 9e plaats in de uitslag. In de openingsetappe toonde Oscar Riesebeek (17e) opnieuw aan de overstap naar de profs prima verteerd te hebben en wist Berden de Vries lange tijd voorop te rijden in de ‘vlucht van de dag’.

Na een tijdrit rond Cordoba op vrijdag, met winst voor Victor Campenaerts (Lotto.nl-Jumbo) en opnieuw Weening en De Vries als meest opvallend presterende renners uit de selectie van Erik Breukink en Michel Cornelisse, eindigde de voorlaatste etappe in een sprint. Bryan Coquard (Direct Energie) was daarin de snelste. Raymond Kreder finishte als vijfde, terwijl een aanval in de slotkilometer van Pim Ligthart jammerlijk strandde toen hij een rotonde niet goed inschatte. Martijn Budding was onderweg naar Sevilla één van de aanvallers die de wedstrijd kleurde.

In de slotrit deed Nick van der Lijke een serieuze gooi naar de zege. Dankzij een goede samenwerking van een aantal sterke renners haalde de vluchtersgroep waarvan de geboren Middelburger deel uit maakte het tot finishplaats Coin. Van der Lijke probeerde daar op een ‘Zoetemelk manier’ zijn vijf medevluchters te slim af te zijn, maar moest uiteindelijk met een zesde plaats in de rituitslag genoegen nemen. Tim Wellens won, terwijl de eindklassement van de ‘Ruta’ voor de vierde keer een prooi was voor Valverde. Naast de 11e positie voor Pieter Weening klasseerde ook Oscar Riesebeek (24e) zich in de Top 25.

Back to overview

Other news

Our partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Order our 2018 teamjersey in the 36 cycling webshop!

Webshop

Follow us

You can find us on socialmedia using #teamRNL or follow us on;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website by CliqidThis website has been made by Cliq id.