20 feb 2017

Dagelijks mee in de aanval, maar geen beloning in de vorm van een tot de verbeelding sprekende uitslag. Dat is in het kort het verhaal van de Volta ao Algarve em Bicicleta voor Roompot – Nederlandse Loterij. Ondanks nieuwe ereplaatsen voor Coen Vermeltfoort en een bijna geslaagde monstervlucht van Taco van der Hoorn was het algemene gevoel na de Portugese vijfdaagse ‘dat er meer in gezeten had’. Primoz Roglic (Lotto.nl-Jumbo) werd eindwinnaar.

De Ronde van Algarve begon in mineur doordat Jeroen Meijers al in de eerste etappe moest afhaken. Het team wilde geen risico nemen met de opspelende knieblessure van de jonge Brabander. Dat Brian van Goethem in de openingsrit lange tijd meezat in een kopgroep was dan weer een meevaller. Fernando Gaviria (Quick Step) sprintte in Lagos naar de dagzege. Coen Vermeltfoort moest in de sprint meerdere keren in de remmen en genoegen nemen met positie veertien. Onderweg naar Alto de Foia wist Van Goethem opnieuw op het juiste moment de aanval te kiezen. Dan Martin bezorgde Quick Step het tweede dagsucces, terwijl Martijn Tusveld heuvelop tot een 45e plaats kwam.

Nadat op vrijdag de vernieuwde Isaac Muon tijdritfietsen voor het eerst dit seizoen getest konden worden rond Sagres, met Tusveld opnieuw als best geklasseerde (43e) en Castroviejo (Movistar) als winnaar, leek zaterdag de dag van Taco van der Hoorn te worden. De neoprof uit de Bollenstreek maakte deel uit van de vlucht van de dag en leek samen met twee mede-aanvallers stand te houden. Ook dankzij wel erg dicht voor het peloton rijdende motoren moesten Van der Hoorn, Smith en Mullen amper anderhalve kilometer voor de meet in Tavira de ongelijke strijd staken. André Greipel (Lotto-Soudal) won de sprint en Coen Vermeltfoort (12e) en André Looij (15e) pakten een ereplaats.

In de slotetappe naar Malhao kleurden de mannen uit het team van Jean-Paul van Poppel opnieuw het wedstrijdverloop. Door forse zijwind ontstonden er waaiers en Jesper Asselman en Coen Vermeltfoort haakten aan bij de voorste. Pas kort voor de slotklim werd ook deze vlucht teniet gedaan en wist de Portugees Antunes (W52-FC Porto) de rit op zijn naam te schrijven. In het door Roglic gewonnen eindklassement was Tusveld (36e) de hoogst gerankte vertegenwoordiger van Team RNL.

Back to overview

Other news

Our partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Order our 2018 teamjersey in the 36 cycling webshop!

Webshop

Follow us

You can find us on socialmedia using #teamRNL or follow us on;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website by CliqidThis website has been made by Cliq id.