23 feb 2017

Naast de opening van het wegseizoen in de Lage Landen, waar niet alleen de wielerfans maar ook renners en ploegleiding naar uitkijken, is de Omloop Het Nieuwsblad zaterdag om twee extra redenen bijzonder voor Roompot – Nederlandse Loterij. De 72e editie van de klassieker met start en finish in Gent is de 2e U.C.I. World Tour wedstrijd waarin de oranje ploeg dit seizoen uitkomt. En de Omloop betekent het debuut voor Jens Mouris in ons team.

De lange Noord-Hollander maakt voor het eerst deel uit van de selectie van het duo Erik Breukink en Michel Cornelisse, die afgelopen woensdag het parcours verkenden. Routinier Mouris zal, in voor hem zeer bekend terrein, kopman Pim Ligthart door de koers loodsen. Verder staan Brian van Goethem (vorig jaar lange tijd mee in de kopgroep), Berden de Vries, Jesper Asselman, Coen Vermeltfoort, Elmar Reinders en Taco van der Hoorn aan het vertrek bij het Citadelpark. De laatste twee maken de traditionele Belgische openingskoers voor het eerst mee.

Zij zullen daarbij een ploegenpresentatie meemaken die dit jaar plaats vindt in het legendarische Kuipke, de wielerbaan waar de renners jaarlijks de Gentse Zesdaagse betwisten. De 72e editie van de Omloop bevat dit jaar 13 hellingen en 10 kasseistroken. De Molenberg, die vorig jaar nog aan renovatiewerken toe was, keert terug.  Greg van Avermaet (BMC) verdedigt zijn titel en maakt deel uit van één van de 15 World Tour teams in het deelnemersveld. Sebastiaan Langeveld was in 2011 de laatste Nederlandse winnaar in Gent.

Kuurne-Brussel-Kuurne is op zondag de volgende uitdaging voor Roompot – Nederlandse Loterij. Zes van de coureurs die ook een dag eerder de Vlaamse Ardennen doorkruisen tekenen de startlijst aan de kust. Naast Ligthart zijn dat Asselman, Reinders, Van der Hoorn, Vermeltfoort en De Vries. De Drent maakte vorig jaar indruk in Kuurne door eerst mee te zitten in de vlucht van de dag en daarna nog een hoofdrol te vertolken in de finale. Sprinter Raymond Kreder en Sjoerd van Ginneken, die in 2016 lang mee zat in de kopgroep, completeren het achttal.

Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) was vorig jaar de sterkste in de 1.HC wedstrijd. De Belg geldt ook nu als één van de favorieten. Er beginnen 14 World Tour teams aan de 200 kilometer lange wedstrijd, waarin 12 geklasseerde klimmetjes zitten. Nokereberg is op 50 kilometer van de finish de laatste. Rond Kuurne zullen in de eindfase twee plaatselijke omlopen van 15 kilometer gereden worden. Bobbie Traksel was in 2010 de laatste winnaar van vaderlandse bodem.

Back to overview

Other news

Our partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Order our 2018 teamjersey in the 36 cycling webshop!

Webshop

Follow us

You can find us on socialmedia using #teamRNL or follow us on;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website by CliqidThis website has been made by Cliq id.