23 feb 2017

Een alternatief openingsweekend in Frankrijk. Zo zijn de eerste wedstrijden dit seizoen van Roompot – Nederlandse Loterij op Franse bodem te omschrijven. ‘Les Boucles Drome Ardeche’ vormen zaterdag en zondag in de omgeving van Valence het decor voor pittige U.C.I. 1.1 wedstrijden waarin zes van onze renners in actie zullen komen.  Zij nemen het op tegen onder andere veel Franse tegenstanders, waarvan FDJ, AGR, Cofidis en Energie Direct de bekendste teams zijn.

Ploegleider Jean-Paul van Poppel  komt zowel in de Faun Classic d’Ardeche (zaterdag) als La Royal Bernard Drome Classic een dag later in actie met zes renners. Naast André Looij, Etienne van Empel en Martijn Tusveld zijn dat de neoprofs Oscar Riesebeek (foto), Tim Ariesen en Martijn Budding. Zij krijgen op beide dagen koersen van bijna 210 kilometer met acht, respectievelijk vijftien geclassificeerde beklimmingen voorgeschoteld. Op de omlopen zullen onder andere de Col de la Justice en Le Mur d’Allex als scherprechters dienen.

Vorig jaar won Petr Vakoc (Quick Step) beide Boucles in het zuidoosten van Frankrijk. Johnny Hoogerland (24e en 22e) was toen steeds de best geklasseerde renner van Team RNL.   

Back to overview

Other news

Our partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Order our 2018 teamjersey in the 36 cycling webshop!

Webshop

Follow us

You can find us on socialmedia using #teamRNL or follow us on;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website by CliqidThis website has been made by Cliq id.