Michael Zijlaard

Teammanager

BIO

Teammanager Michael Zijlaard heeft als zoon van Joop Zijlaard het wielrennen met de paplepel ingegoten gekregen. Als echtgenoot en coach van Leontien van Moorsel heeft hij een zeer grote inbreng gehad bij alle successen (o.a. vier gouden Olympische medailles) van de wereldkampioene op de weg in Stuttgart en Oslo. Verder heeft Zijlaard bijna twintig jaar ervaring met het opzetten en managen van professionele wielerteams.

Vanuit zijn eigen bedrijf, Leontien Total Sports, heeft hij wielerevenementen, zoals de Zesdaagse van Rotterdam, Olympia’s Tour door Nederland, Leontien Ladies Ride, Leontien Charity Ride en de Holland Hills Classic, (mede-) georganiseerd. Voormalig nationaal baankampioen Zijlaard is bedenker van Orange Cycling; het project dat in 2013 de basis vormde voor het huidige Roompot – Nederlandse Loterij. De onder leiding van de 45-jarige Rotterdammer vastgelegde visie is nog altijd leidend bij de dagelijkse gang van zaken rond het team. Het Nederlandse karakter daarvan en het, zoveel als mogelijk, contact zoeken met de wielerfans, blijven daarbij belangrijk.

Management
& support

De ploeg bestaat niet alleen uit de renners. De ruggengraat van de ploeg zijn het management en de support. Onontbeerlijk voor top prestaties.
 

NEEM CONTACT OP

team wind tijdrit

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.