Erik Breukink

Ploegleider, wedstrijdprogramma

BIO

Drievoudig Nederlands Kampioen Erik Breukink was in de tweede helft van de jaren tachtig zonder twijfel de beste ronderenner van de lage landen. De in Rheden geboren tijdritspecialist behaalde etappeoverwinningen in alle grote wielerrondes. Wie herinnert zich niet zijn etappezege in de loodzware etappe over de Gavia in een hevige sneeuwstorm in 1988?. Met een tweede en derde plaats in het eindklassement van de Giro en een derde plaats in het eindklassement van de Tour de France behoort hij tot de betere Nederlandse ronderenners aller tijden. De inmiddels 52-jarige Breukink was na zijn carrière als renner onder andere televisiecommentator bij de NOS. Bovendien maakte hij, als ploegleider en technisch directeur bij Rabobank, een bijzondere periode mee in de wielergeschiedenis. De inwoner van het Belgische Kalmthout is één van de initiatiefnemers van de ploeg en werkt hard om, in zijn rol als ploegleider, jonge Nederlandse renners op een hoger plan te brengen. Daarnaast is Breukink van grote waarde bij het samenstellen van het wedstrijdprogramma. Als coördinator onderhoud hij de contacten met de belangrijkste organisatoren.

 

Management
& support

De ploeg bestaat niet alleen uit de renners. De ruggengraat van de ploeg zijn het management en de support. Onontbeerlijk voor top prestaties.
 

NEEM CONTACT OP

team wind tijdrit

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.