Jean-Paul van Poppel

Ploegleider, logistiek

BIO

Jean-Paul van Poppel was tussen 1985 en 1995 één van de succesvolste Nederlandse wegsprinters. In alle grote rondes won hij etappes in de massasprints, soms uit schijnbaar verloren positie. In de Ronde van Frankrijk behaalde de geboren Tilburger in totaal negen ritzeges. In de uitgave van 1988 won Van Poppel er vier, het hoogste aantal door een Nederlandse wielrenner in één Tour behaald. Zijn aantal van 22 etappezeges in de drie grote rondes is nog altijd een Nederlands record. ‘Popeye’ is meerdere keren drager geweest van de groene trui in de Ronde van Frankrijk. In totaal behaalde hij in zijn profwielercarrière 95 overwinningen. Na een start bij de nationale vrouwenselectie bouwde de 54-jarige inwoner van Moergestel een rijk c.v. op als ploegleider. Zo werkte hij voor Team Cèrvelo en Vacansoleil-DCM. Van Poppel is sterk in het scouten van talent en is vanaf het begin van Team Roompot bij de ploeg betrokken. De vader van de profrenners Boy (Trek-Segafredo) en Danny (Team LottoNL-Jumbo) is binnen de organisatie ook verantwoordelijk voor planning en logistiek.

 

Management
& support

De ploeg bestaat niet alleen uit de renners. De ruggengraat van de ploeg zijn het management en de support. Onontbeerlijk voor top prestaties.
 

NEEM CONTACT OP

team wind tijdrit

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.