26 oct 2016
Het nieuwe avontuur dat Marc de Maar aankondigde na zijn vertrek bij Roompot – Oranje Peloton begint steeds meer vorm te krijgen. De routinier kondigde al eerder aan verder te gaan als mountainbiker. Afgelopen weekend tekende hij een contract bij het Habitat MTB Team. Daarnaast wil De Maar zich verder ontwikkelen als organisator van fietsevenementen op Curaçao. “Dit eiland heeft ongekende mogelijkheden voor mountainbikers en ik wil graag iets betekenen voor de mensen die in zekere zin mijn wielercarrière gered hebben”.De focus van de voormalig Pan-Amerikaans kampioen ligt in het nieuwe jaar op het rijden van MTB marathons. “Na een aantal gesprekken met verschillende ploegen bleek het professionele Nederlandse Team Habitat de beste optie. Het is een internationale ploeg met een Nederlandse basis, die in de cross-country mee doet met de wereldtop en zich nu met mij ook verder wil richten op de marathon” aldus De Maar afgelopen zaterdag op Bike Motion Benelux. ”Ik begin aan een nieuw hoofdstuk in mijn carrière, maar wel een waarin ik de wereldtop nastreef. Wil ik die bereiken zal ik zo goed mogelijk moeten beginnen zonder teveel energie te verspelen aan onbelangrijke zaken. Daarom ben ik opzoek gegaan naar een team met een goede structuur, kwalitatief programma, het juiste materiaal en specifieke sport technische begeleiding”.De geboren Drent, die in het afgelopen seizoen veel pech had met een knieblessure en sleutelbeenbreuk kort na zijn rentree, is volgende maand ook voor de tweede keer nauw betrokken bij de organisatie van de Coral Estate Classic op Curaçao. “In 2017 willen wij deze mountainbike wedstrijd graag koppelen aan de Duo Extreme, een krachtmeting over 85 kilometer voor koppels. Zo ontstaat een mooie fietsweek die heel aantrekkelijk kan zijn voor liefhebbers van bijzondere single tracks. Er liggen op het eiland vele tientallen kilometers uitdagende routes. Ideaal voor bijvoorbeeld vriendengroepen die eens iets anders willen”.Hoe het wedstrijd programma er voor De Maar als mountainbker uit gaat zien is nog niet helemaal duidelijk: “Ik zal in ieder geval beginnen met de Coral Estate Classic op 13 november.Verder zal ik me voornamelijk richten op UCI Marathon Serie wedstrijden, het Wereldkampioenschap in het Duitse Singen, de Leadville 100 en de TransAlp”. 

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.