5 feb 2017

De eerste etappekoers van het Europese wegseizoen heeft Roompot – Nederlandse Loterij direct twee podiumplaatsen opgeleverd. In de Volta a la Comunitat Valenciana pakte Pim Ligthart een tweede en Coen Vermeltfoort een derde plaats in respectievelijk de tweede en vijfde etappe.

Nairo Quintana (Movistar) schreef het eindklassement op zijn naam in de Spaanse vijfdaagse.

Na een, mede door het nog niet voorhanden van de nieuwe tijdritfietsen, mislukte ploegentijdrit (19e in de uitslag) toonde Pim Ligthart op donderdag goed uit de winter gekomen te zijn. In Denia finishte de Noord-Hollander als tweede achter Tony Martin (Katusha). "Toen ik wist dat deze rit in het routeschema zat, had ik mijn zinnen hier al een beetje op gezet" reageerde Ligthart. "De mannen hebben mij perfect afgezet aan de laatste klim, met Pieter Weening die het tempo hoog hield. Helaas konden wij met het groepje achtervolgers Martin niet meer achterhalen en kon ik niet voor de overwinning sprinten. Maar met zo'n resultaat in mijn eerste wegwedstrijd mag ik natuurlijk niet klagen.”

In de rit naar Riba Roja vestigde Elmar Reinders de aandacht op zich. De jonge Drent ging samen met Jos van Emden in de aanval en kleurde zo de finale. Magnus Cort Nielsen (Orica-Scott) sprintte naar de zege. Coen Vermeltfoort eindigde als 16e. Een dag na de zware bergrit naar de steile slotklim van Alto mas de la Costa (solo winst Quintana) was de winnaar van de Topcompetitie dicht bij de zege. In een door sterke wind tot slechts 51 kilometer ingekorte slotetappe eindigde Vermeltfoort, na een machtige demarrage in volle eindsprint, als derde.

“Eigenlijk was ik bezig de sprint aan te trekken voor Raymond Kreder, maar toen ik zag dat ik een gaatje had ben ik vol door geknald”, vertelde de inwoner van Vlijmen na de finish in Valencia. “Helaas was het wind tegen in de finishstraat en omdat ik al zeker 600 meter van de meet was aangegaan viel ik een beetje stil. Coquard en Bouhanni kwamen er daardoor nog net overheen. Balen natuurlijk, maar aan de andere kant ben ik ook blij dat ik op deze manier kan mee doen in de sprints. Zeker na een loodzware dag als zaterdag”. De Ronde van de Algarve is vanaf 15 februari voor Vermeltfoort de volgende wedstrijd op zijn programma.

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.