5 feb 2017

Het verblijf van twee weken in Australië is door Roompot – Nederlandse Loterij afgesloten met een prima podiumplaats. Taco van der Hoorn finishte, na een sterk gereden finale, als derde in de slotrit van de Jayco Herald Sun Tour. De Australiër Damiën Howson (Orica – Scott) won de vijfdaagse in de provincie Victoria.

“Een mooie afsluiting van een periode waarin ons jonge team steeds wat sterker werd” reageerde Jean-Paul van Poppel vanuit Melbourne. “Het was even wennen aan de hoge temperaturen, maar de jongens groeiden in de wedstrijd. Met Sjoerd van Ginneken, Jesper Asselman, Tim Ariesen, Jeroen Meijers en Taco van der Hoorn zaten wij bovendien elke dag mee in de aanval”, aldus de ploegleider.

Na een door Danny van Poppel gewonnen proloog (23e plaats voor Martijn Tusveld) legde Howson de basis voor zijn eindoverwinning in de bergrit naar Falls Creek. Tusveld viel hier aan in de slotkilometers, maar kwam zichzelf een beetje tegen en eindigde als 28e. Een dag later sprintte de Utrechter in Beechworth wel voor de ereprijzen en eindigde als 7e. In de rit naar Michelton Winery wist Jesper Asselman, na een door valpartijen ontsierde slotfase, naar de 8e positie te sprinten. Van Ginneken was betrokken bij één van de crashes en moest passen voor de slotetappe.

Taco van der Hoorn mengde zich daarin in de strijd om de overwining. “Ik maakte deel uit van een kopgroep van achttien renners. In de laatste omloop van het finishparcours met een klim van 5 kilometer en een stijgingspercentage van 5% gemiddeld heb ik een paar keer aangevallen. De laatste versnelling van Ian Stannard was er helaas één te veel” zei Van der Hoorn over zijn sterke optreden rond Kinglake. De jonge debutant bij de profs finishte achter de routinier van Team Sky als derde. “Ik ben heel blij met dit resultaat, ook al was ik vrij dicht bij de overwinning. Wij verlaten Australië zo met een goed gevoel. De moraal om een goed seizoen te draaien met de ploeg is alleen maar toegenomen”.   

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.