30 jan 2017

De Vuelta a la Comunitat Valenciana is vanaf woensdag de eerste etappekoers in Europa waar Roompot – Nederlandse Loterij dit seizoen aan de start verschijnt. Ploegleider Erik Breukink stelt in de vijfdaagse in het zuidwesten van Spanje twee debutanten op. Neoprof Martijn Budding en aanwinst Pim Ligthart maken hun eerste wedstrijdkilometers in het oranje shirt.  Na een afwezigheid van een aantal seizoenen keerde de historierijke rittenwedstrijd vorig jaar terug op de wedstrijdkalender. Wout Poels was toen winnaar.

De Limburgse winnaar van Luik-Bastenaken-Luik is met zijn sterke Team Sky ook nu één van de favorieten. Naast de Britse ploeg tekenen ook elf andere teams uit de U.C.I. World Tour de presentielijst in de sterk bezette wedstrijd. Namens RNL staan, naast Ligthart en Budding, ook Berden de Vries, Raymond Kreder, Elmar Reinders, Etienne van Empel, Coen Vermeltfoort en Pieter Weening aan het vertrek in Orihuela.

In die bij veel Nederlanders bekende vakantieplaats staat op 1 februari een 38 kilometer lange ploegentijdrit op het programma. Ook tijdens de route van de tweede etappe, over 180 kilometer van Alicante naar Denia, passeren de renners bekend terrein. Het jaarlijkse trainingskamp van het team vindt immers plaats in dezelfde omgeving. Na een heuvelachtige rit op vrijdag (160 kilometer naar Riba-Roja de Turia) volgt op zaterdag 4 februari de Koninginnerit naar Llucena. Na vijf geklasseerde beklimmingen volgt de beslissing op de vier kilometer lange slotklim. Op zondag zullen normaal gesproken de sprinters om de zege strijden in Valencia.De etappes zijn dagelijks live te volgen in de middagprogramma’s van Eurosport. 

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.