6 mei 2017

De wedstrijd openbreken, onder controle hebben en aanvallen tot ver in de finale. Op het optreden van Roompot – Nederlandse Loterij in de 65e editie van de Ronde van Overijssel is amper iets af te dingen. Toch heerste er na afloop vooral teleurstelling in de teambus van  Johan van der Velde. Het ontbreken van een echte beloning voor een goede koers in de vorm van een topklassering ontbrak immers.

Het team van Michel Cornelisse was vrijwel de gehele wedstrijd dominant aanwezig. Na het neutraliseren van een eerste poging van vijf koplopers, na ongeveer een kwart koers, werd de snelheid in het peloton opgevoerd en moesten zeker vijftig renners lossen. Daarna kozen Coen Vermeltfoort, Taco van der Hoorn en Berden de Vries de aanval. Tot ongeveer half koers reden zij samen met vijftien medevluchters met voorsprong door het Overijssels landschap.

Vermeltfoort was met een 9e plaats onze eerste renner in de uitslag. “Natuurlijk had ik het graag beter gedaan”, zei de Vlijmenaar na de finish van de U.C.I. 1.2 wedstrijd in Rijssen. “Ik zat in de sprint ook goed geplaats in het wiel van de uiteindelijke nummer twee Van Lerberghe. Maar toen hij aanging had ik gewoon de benen niet meer”. Voor de, door de Deen Nicolai Brøchner (Riwal),  gewonnen eindsprint was Brian van Goethem in de laatste plaatselijke ronde net ingelopen. De Zeeuws-Vlaming was tot zeven kilometer voor de aankomst in de aanval. Ook Taco van der Hoorn probeerde het nog tevergeefs in de slotkilometers. 

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.