8 mei 2017

Het is al een tijdje traditie dat de Vierdaagse van Duinkerken vijf wedstrijddagen telt, maar de 63e editie die dinsdag begint, duurt zelfs nog een dag langer. Roompot – Nederlandse Loterij start met een ambitieus team in de Franse rittenkoers van U.C.I. 2.HC niveau. Erik Breukink selecteerde acht renners waarvan Raymond Kreder terugkeert in de wedstrijd waarin hij vorig jaar het dichtst bij een overwinning was.

De sprinter finishte in de vierde etappe als tweede achter Bryan Coquard. De Fransman was in 2016 uiteindelijk ook eindwinnaar van de ‘4 Jours de Dunkerque – Tour des Hauts de France’. Naast Kreder maken ook Pim Ligthart, Tim Ariesen, Martijn Budding, Berden de Vries, Elmar Reinders (foto), Taco van der Hoorn en Coen Vermeltfoort deel uit van de selectie. De tegenstand komt onder andere van vijf ploegen uit de U.C.I. World Tour.

De zesdaagse begint op 9 mei met een kasseienrit. Tussen Duinkerke en Iwuy liggen 192 kilometers en zes stroken, waaronder die bij Orchies en Mons en Pevele. De zwaarste etappes vinden vrijdag en zaterdag plaats. In de vierde rit naar Le Portel krijgt het peloton in de finale vier plaatselijke omlopen met daarin steeds een klim te verwerken. Een dag later staat de rit rond Cassel op het programma. Hierin zal in totaal negen keer geklommen moeten worden. De traditionele afsluiting is op zondag met een etappe met twaalf plaatselijke omlopen rond Duinkerke. 

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.