14 mei 2017

Liefst negen ereplaatsen mocht Roompot – Nederlandse Loterij in de afgelopen week op het conto bijschrijven in de Vierdaagse van Duinkerke. Berden de Vries was op de slotdag dichtbij een verdiende beloning voor  het sterke optreden van het team. Een lange en gedurfde aanval van de Drent, die stand hield tot de slotkilometer,  leverde hem een tweede plaats in de rit op, achter één van de andere vluchters; Adrien Petit (Direct Energie). Een andere Fransman; Clément Venturine (Cofidis) schreef het eindklassement op zijn naam.

De zesdaagse door het noorden van Frankrijk was op dinsdag begonnen met een door Jens Debusschere gewonnen sprintrit. Coen Vermeltfoort was daarin met een zesde plaats de beste renner in de uitslag van het team van Erik Breukink. In rit twee wist Tim Ariesen langere tijd voorop te blijven met een vluchtersgroep. De eerstejaars prof uit Rhenen pakte op de vier klimmetjes onderweg voldoende punten om de bergtrui te veroveren. Arnoud Démare sprintte naar de zege in deze etappe, waarin Taco van der Hoorn als zevende eindigde.

Nadat de jonge Benjamin Thomas  rit drie naar Amiens wist te winnen (Raymond Kreder 9e) was de etappe met een zwaar aankomst parcours rond Le Portel (zege Sylvain Chavanel) de enige waarin Roompot – Nederlandse Loterij geen ereplaatsen wist te halen. Met Elmar Reinders en Pim Ligthart als uitblinkers deed de ploeg op zaterdag wel mee om de prijzen. Ligthart  hoorde op de pittige omlopen rond Cassel tot de beteren. De voormalig nationaal kampioen werd 6e in de door Ignatas Konovalovas (FDJ) gewonnen rit.  Met een negende plaats in het eindklassement bracht Ligthart het aantal top tien plaatsen voor het team in de UCI 2.HC koers op acht. Achter De Vries (2e) pakten Kreder (6e) en Vermeltfoort (7e) ook nog een goede klassering mee in de slotrit, terwijl Taco van der Hoorn een prima optreden afsloot met de 14e plaats in het klassement. 

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.