15 mei 2017

Roompot – Nederlandse Loterij keert vanaf woensdag terug in de wedstrijd waarin vorig jaar één van de grootste successen uit het bestaan van het pro-continentale team werd geboekt. Pieter Weening verdedigt in de Tour of Norway zijn in 2016 gewonnen titel. Onze Friese routinier gaat, met vijf ploeggenoten, vanaf woensdag de strijd aan met onder andere vijf teams uit de U.C.I. World Tour.

Ploegleider Jean-Paul van Poppel selecteerde naast Weening ook Nick van der Lijke voor de vijfdaagse rittenkoers van U.C.I. 2.HC niveau. De import Rotterdammer hoopt zijn goede vorm van de laatste weken in Noorwegen om te zetten in een goed resultaat. Verder is André Looij de sprinter in de selectie met Jesper Asselman, Jeroen Meijers en Sjoerd van Ginneken.

De vijf ritten in de zevende editie van de Tour of Norway kenmerken zich door finales met lokale omlopen met een beklimming die de slotfase van de etappes extra zwaar maken. Thuisrijder Alexander Kristoff was daarin de laatste jaren liefst zeven keer de sterkste. De Noor en zijn Katusha ploeg ontbreken dit keer. Een andere favoriet; Edvald Boasson Hagen (vorig jaar tweede achter Weening) is met Dimension Data wel van de partij. 

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.