19 mei 2017

Pieter Weening heeft Roompot – Nederlandse Loterij op fraaie wijze de eerste overwinning van het seizoen bezorgd. De 36-jarige routinier was in Lillehammer de sterkste in de derde etappe van de Tour of Norway.  Dankzij zijn zege is Weening ook direct de nieuwe klassementsleider in de Noorse vijfdaagse. “Ik heb op het juiste moment aangevallen, en ben echt heel blij" toonde de Fries zijn blijdschap direct na afloop. Precies een jaar geleden won Weening ook al in Noorwegen. “Of ik iets heb met deze datum? Nee joh, helemaal niet. Elke dag is een goede om te winnen” reageerde hij nuchter als altijd.

De 192 kilometer lange rit vanuit Hamar werd gekleurd door een kopgroep met Sjoerd van Ginneken. Bij het ingaan van de laatste lokale ronde rond de Olympische skispringschans werd de West-Brabander ingerekend. Op de Kanthaugen, een klim van 1e categorie van 2,5 kilometer lengte en met een gemiddeld stijgingspercentage van 9,5 %, bleek een elitegroepje over. “Ik ging daar in de tegenaanval op Sander Armée en kreeg onder andere Boasson Hagen en Simon Gerrans mee” vertelde Weening over de finale. “Die twee keken vooral naar elkaar in de groep. Met nog twee-en-een-halve kilometer te gaan heb ik mijn kans gepakt, maar het was nog zwaar met de tegenwind. Er waren veel snelle jongens, maar uiteindelijk heb ik het gelukkig kunnen afmaken”.

De winnaar van het eindklassement van de Tour of Norway van 2016, toen na een etappezege in de tweede rit, gaat het slotweekend in als de nummer 1 van het algemeen klassement. “Natuurlijk gaan wij met de ploeg proberen die positie vast te houden. Maar de verschillen zijn klein. Armée en Gerrans staan op zes, en Boasson Hagen op twaalf seconden achterstand. Er komen twee zware dagen aan, maar iedereen bij Roompot – Nederlandse Loterij zal er alles aan doen op deze gele trui mee terug naar Nederland te nemen”. 

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.