11 jun 2017

Etienne van Empel heeft de deelname van Roompot – Nederlandse Loterij zondag in Tongeren van de nodige glans voorzien. Een sterk gereden finale leverde de inwoner van Geldermalsen een vijfde plaats op in de Belgische U.C.I. 1.1 wedstrijd. Wout van Aert (Verandas Willems-Crelan) was de snelste van een kopgroep, waarvan ook Van Empel deel uitmaakte. “Even hoopte ik op meer, na een aanvalspoging in de laatste lokale ronde”, reageerde de derdejaars prof. “Maar helaas haalde Van Aert mij terug. En het beste was er ook wel vanaf”.

De 201 kilometer lange wedstrijd met liefst zestien beklimmingen werd gekleurd door een vlucht. Brian van Goethem bleek opnieuw de man met het neusje voor het juiste moment. Voor de zoveelste keer dit seizoen trok de Zeeuws-Vlaming ten aanval. De kopgroep met Van Goethem, die goed in vorm lijkt voor de Ster ZLM Toer, werd op 35 kilometer van de finish ingerekend door het toen al behoorlijk uitgedunde peloton.

Voor Van Empel was dat het moment om zich voorin te melden: “Wij kregen een gaatje met zeven man en omdat ik weet dat zo’n aankomst lastig voor mij is heb ik het een aantal keer alleen geprobeerd. Jammer genoeg kreeg ik niet voldoende ruimte. Toen Van Aert, bijna uit stilstand, de sprint aantrok was ik geklopt”. Met zijn vijfde plaats boekte de 23-jarige heuvelspecialist wel zijn beste resultaat van het seizoen.  

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.