29 jun 2017

De Oesterreich Rundfahrt is vanaf zondag de volgende internationale etappekoers waarin Roompot – Nederlandse Loterij deze zomer goede resultaten hoopt te scoren. Ploegleider Jean-Paul van Poppel werkt in de zevendaagse U.C.I. 2.HC wedstrijd met een selectie waarin ervaring en jong talent hand in hand gaan. Pieter Weening is daarin één van de speerpunten.

De winnaar van een rit in de Tour of Norway gaat in Oostenrijk op pad met Pim Ligthart, Etienne van Empel, Sjoerd van Ginneken, Oscar Riesebeek, Martijn Tusveld, Tim Ariesen en Nick van der Lijke als ploeggenoten. De inwoner van Rotterdam eindigde vorig jaar als 23e in het eindklassement. Antwan Tolhoek (21e) was toen de hoogst geklasseerde Roompot-renner. De Tsjech Jan Hirt schreef de Austria Tour toen op zijn naam. De Tsjech van CCC-Sprandi Polkowice ontbreekt dit jaar. Tegenstand komt wel van o.a. vier World Tour teams en een Italiaanse selectie, met daarin o.a. de snelle Elia Viviani.

Na een ultrakorte proloog; 800 meter op de Schlossberg gaat etappe 1 over 194 kilometer van Graz naar Wenen. Sprinters lijken hier een kans te krijgen, terwijl ook de rit op dinsdag (200 kilometer van de hoofdstad naar Pögstall) ondanks bijna 1400 hoogtemeters geschikt voor een aankomst met een grote groep. Na de langste rit op woensdag (226 heuvelachtige kilometers van Wieselburg naar Altheim) staat er op 6 juli een korte rit (83 kilometer) naar de Kitzbühler Horn op het programma. Op vrijdag zijn er in de Koninginnenrit liefst 3258 hoogtemeters te overbruggen. De aankomst ligt in Sankt Johann. De slotetappe finisht na een aantal beklimmingen van 2e en 3e categorie in Wels.  

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.