2 jul 2017

Een sterk optreden van de ploeg in de Koga Slag om Norg heeft Roompot – Nederlandse Loterij niet de gehoopte tweede zege van het seizoen opgeleverd. Na 190 kilometer waarin de selectie van Michel Cornelisse de U.C.I. 1.1 wedstrijd in Drenthe vrijwel voortdurend onder controle had, finishten Jesper Asselman en Taco van der Hoorn op de ‘plaatsen die niet tellen’: tweede en vierde. “Hard gezegd werkt het zo natuurlijk, wij waren hier om te winnen” zei de Amsterdamse ploegleider na afloop. “Maar het team heeft opnieuw echt goed gereden, Helaas komt Jesper voorop met een renner die sneller is. En dat kan gewoon gebeuren”. De Belg Gianni Vermeersch (Beobank-Corendon) klopte Asselman in een sprint-a-deux.

“Wat is dit balen”, toonde de geboren Westlander zijn teleurstelling vlak voor de huldiging in Norg. “Ik denk dat Taco en ik gewoon een goede finale gereden hebben. Wij bleven over in een groep van negen met nationaal beloften kampioen Jakobsen. Fabio is snel en daarom demarreerden wij”. Van der Hoorn probeerde het eerst op één van de gravelstroken, maar werd op drie kilometer van de finish weer gegrepen. “Daarna heb ik gereageerd toen Dennis Bakker (Delta Cycling Rotterdam) ging. Op een kilometer van de meet ben ik nog eens vol gegaan, waardoor ik alleen met Vermeersch over bleef. Helaas had hij een beter eindschot”.

Achter Asselman, die eerder dit seizoen ook al zesde werd in Dwars door West-Vlaanderen en de GP Samyn, en Van der Hoorn pakte ook Coen Vermeltfoort (12e) een ereplaats. Berden de Vries finishte in eigen provincie als 22e, Martijn Budding als 24e en Elmar Reinders werd 30e

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.