7 jul 2017

Met de Grand Prix 'Jempi' Monseré staat zaterdag voor Roompot - Nederlandse Loterij een relatief jonge Vlaamse wedstrijd op het programma. De koers ter ere van de in 1971 verongelukte wereldkampioen zal voor de zesde keer worden georganiseerd en kent voor het eerst de U.C.I. 1.1 status.

Martijn Budding (foto), Raymond Kreder, André Looij, Brian van Goethem, Taco van der Hoorn, Elmar Reinders en Berden de Vries zijn de zeven renners in de 203 kilometer lange wedstrijd in West-Vlaanderen. Na de start is Ieper zijn er er omlopen richting finishplaats Roeselare, met passages van de befaamde Menenpoort. Na een tocht door het Heuvelland (met natuurlijk de Kemmelberg) is de finish, na drie omlopen van 10.7 kilometer, weer in Roeselare.

Na vier zeges van Belgen was de zege vorig jaar voor Lars Boom. De titelverdediger ontbreekt in het rennersveld, waarin geen World Tour teams van de partij zijn. De tegenstand komt vooal van de sterke Belgisch (pro)continentale ploegen.  

 

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.