8 jul 2017

Drie podiumplaatsen, de overwinning in het bergklassement en drie renners in de top 25 van het eindklassement. De eindafrekening voor Roompot – Nederlandse Loterij na de Oesterreich Rundfahrt zag er prima uit. De aanvallende koerstactiek van de manschappen van Jean-Paul van Poppel leverde bovendien een handvol ereplaatsen in de verschillende etappes op. Pieter Weening was met een derde plaats in de Koninginnenrit het dichtst bij een zege. De Fries verzekerde zich in de Oostenrijkse zevendaagse wel van winst in het bergklassement.

Weening toonde zijn goede vorm al direct tijdens de proloog in Graz. Naast zijn negende plaats zette Martijn Tusveld de elfde tijd neer in de korte beklimming van de Schlossberg. In rit 2 naar Pöggstall maakte de talentvolle Utrechter deel uit van een select groepje dat om de zege streed. Landgenoot Tom-Jelte Slagter won, terwijl Tusveld als vierde finishte. Een dag later sprintte Sjoerd van Ginneken in Altheim, achter tweevoudig ritwinnaar Elia Viviani, naar de zevende plaats.

In de etappe naar Kitzbühler Horn maakte Pim Ligthart deel uit van de vlucht van de dag en handhaafde Tusveld zich in de finish bergop als negende knap bij de beste klimmers. Tegenvaller was het geblesseerd uitvallen van Etienne van Empel, die kampte met een zitvlakblessure. Op de voorlaatste dag mocht Weening het podium op voor een bijzondere huldiging. De voormalig winnaar van een Tour-etappe kwam als eerste boven op de Grossklockner en verdiende daarmee ondubbelzinnig de titel van ‘bergkoning’ (net als eerder in de Tour de Yorkshire).

Pim Ligthart sprintte in de slotrit naar Wels nog knap naar de vierde plaats. Tusveld handhaafde zich hier knap als de nummer tien van het eindklassement, waarin Weening als dertiende en Nick van der Lijke als 22e eindigde. Stefan Denifl, de Oostenrijker van Aqua Blue Sport, won de U.C.I. 2HC wedstrijd in eigen land.   

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.