4 aug 2017

Roompot – Nederlandse Loterij begint maandag met een grotendeels ervaren team aan de Binck Bank Tour. De Nederlandse pro-continentale ploeg wil, net als bij de eerste twee deelnames, een belangrijke uitdager zijn van de wereldtoppers die starten in de belangrijkste etappewedstrijd door eigen land en België. Met een mix van klassementsrenners, aanvallers en sprinters hopen de ploegleiders Erik Breukink en Jean-Paul van Poppel resultaat te kunnen boeken.

Pieter Weening, Pim Ligthart en Martijn Tusveld zijn de renners die uit de voeten moeten kunnen in de etappes over geaccidenteerd terrein. Brian van Goethem, Elmar Reinders, Taco van der Hoorn en Jesper Asselman zullen regelmatig de aanval kiezen. Voor de laatste leverde dat, dankzij de ook nu aanwezige Gouden Kilometer, in 2015 twee dagen de leiderstrui op. Coen Vermeltfoort is de rappe man die in mogelijke sprintaankomsten de strijd aan moet met mannen als Gaviria, Greipel, Groenewegen, Van Poppel, Démare en wereldkampioen Sagan.

Na een ploegenpresentatie op zondagavond in het centrum van Breda start de 13e editie van de zevendaagse rittenkoers op het industrieterrein Breepark om, na een rit van West naar Oost Brabant van 170 kilometer, te arriveren op de kermis in Venray. Op dinsdag kunnen de tijdrijders en de klassementsrenners zich tonen in een tijdrit van 9 kilometer rond Voorburg-Leidschendam. Op woensdag staan 185 relatief vlakke kilometers op het programma in de rit van Blankenberge naar Ardooie. Na de etappe Lanaken-Lanaken; een rit over 154 kilometer met vier lussen zonder noemenswaardige hellingen, zoekt het peloton op vrijdag met start en aankomst in Sittard-Geleen de typische smalle, kronkelende en oplopende wegen van Zuid-Limburg op. Na onder meer tien beklimmingen en 167 kilometer wedstrijd ligt de finish op het nieuwe Tom Dumoulin Bike Park.

De meest geaccidenteerde ritten zijn voor het slotweekend. Op zaterdag gaat het op en af door de Ardennen naar Houffalize, met de Saint Roch en Rue des Bois de Moines als belangrijkste hellingen. Met zijn ruim 205 kilometer is dit de langste rit uit de ronde. In de slotrit gaat het weliswaar door het vlakke Vlaamse land van Essen naar Geraardsbergen, maar daar worden twee typisch Vlaamse kassei- en heuvellussen gereden met de Muur, de Bosberg, Onkerzelestraat en de klim naar de Kapelmuur. De finish ligt op de Vesten in het centrum van Geraardsbergen.

Vorig jaar liet Niki Terpstra zich daar huldigen als winnaar. Pieter Weening was toen, met een 35e plaats, de beste renner van Roompot – Nederlandse Loterij in het sterke deelnemersveld. Het team scoorde toen vier uitslagen bij de beste vijftien en slaagde erin dagelijks mee te zijn in de vlucht van de dag. Dat zal ook vanaf maandag één van de doelen zijn.

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.