5 aug 2017

Dagelijks mee in de kopgroep, jonge mannen die uitblinken met een podiumplaats voor Tim Ariesen als tastbaar bewijs. Roompot – Nederlandse Loterij had reden tot tevredenheid na de Vuelta a Burgos. De sterkste man in koers; Mikel Landa (Sky) won twee ritten en het eindklassement in Spanje.

Etienne van Empel was de eerste renner uit het team van Michel Cornelisse die er in slaagde mee te zitten in de ‘vlucht van de dag”. Na de aanval van zijn ploeggenoot toonde Sjoerd van Ginneken in de openingsrit zijn goede vorm. Op de lastige aankomst naar het Castello de Burgos finishte de West-Brabander als achtste. Een dag later was Van Ginneken lang mee voorop. Een poging die strandde in de straten van finishplaats Belorado. Tim Ariesen (foto) sprintte daar knap naar een derde plaats, achter winnaar Matteo Trentin (QS). Raymond Kreder werd zesde.

Op vrijdag was het aan Martijn Budding om mee te zitten in de vlucht. Landa verstevigde op de klim naar Picon Blanco zijn leidende positie, terwijl Oscar Riesebeek (28e) hier de eerste Roompot renner boven was. In de voorlaatste rit was Van Empel opnieuw lang vooruit en liet Ariesen (11e) op de lastige aankomst in Clunia opnieuw zien dat hij sterker aan het worden is.  Nadat Van Ginneken op de slotdag deel uitmaakte van de vlucht, was Lopez (Astana) de beste klimmer op Lagunas de Neila. Riesebeek (32e, één plaats voor Budding) was hier opnieuw de beste renner uit het team van Cornelisse in de uitslag. De eerstejaars prof uit Tiel noteerde een 24e positie als klassering in het eindklassement van de Spaanse vijfdaagse.

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.