5 aug 2017

Taco van der Hoorn was zaterdag zonder twijfel de ‘man van de wedstrijd’ in Dwars door het Hageland. In de sprint om de zege werd de neoprof van Roompot – Nederlandse Loterij op de finish geklopt door Mathieu van der Poel, maar voor vriend en vijand was Van der Hoorn de uitblinker in de zware zesde wedstrijd uit de serie om de Napoleon Games Cycling Cup. “En dat nadat ik mij in het eerste uur van de wedstrijd eigenlijk helemaal niet goed voelde”.  

De afgelopen winter van het huidige Delta Cycling Rotterdam overgekomen inwoner van De Zilk was vanaf het begin van de (ook door de af en toe natte omstandigheden) zware koers over liefst 25 onverharde- en kasseistroken in de spits van de wedstrijd te vinden. Eerst maakte hij lange tijd deel uit van een vlucht van elf renners. Toen sterke tegenaanvallers als Wout van Aert en Mathieu van der Poel zich in de finale bij de kopgroep volgden wist Van der Hoorn knap te volgen. “Eigenlijk was ik liever uit de groep weggesprongen toen die mannen er dreigde bij te komen. Dat heb ik ook geprobeerd, maar zonder succes”.

Ondanks een val op zo’n acht kilometer van de finish op de Citadel van Diest hield de 23-jarige allrounder geloof in de goede afloop: “Op dat voorlaatste klimmetje (Cauwberg) voelde ik dat er nog wat op zat. En omdat ik het parcours eerder had verkend wist ik dat ik de aankomst ook wel aan zou moeten kunnen. Ook al zijn Van Aert en Mathieu wereldtoppers. Alles liep ook perfect, ik ging als eerste het laatste bochtje door. Helaas had Van der Poel net wat meer explosiviteit”.

Zijn sterke optreden zorgde na afloop voor gemengde gevoelens bij Van der Hoorn: “Ik ben trots en teleurgesteld. Op de meet geklopt worden na zo’n finale is natuurlijk balen. Maar tegelijkertijd heb ik een sterke wedstrijd gereden en is duidelijk dat de trainingsarbeid die ik heb gedaan zijn vruchten afwerpen. Ik ga met vertrouwen naar de Binck Bank Tour”, zei hij na alweer de vijfde tweede plaats voor Roompot – Oranje Peloton in dit seizoen. Het team van Jean-Paul van Poppel had in het Hageland met Pim Ligthart, Jesper Asselman, Elmar Reinders en Brian van Goethem nog vier renners bij de beste twintig in de uitslag.

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.