22 jan 2017
Voor het eerst in het bestaan van het team klinkt het startschot van het nieuwe wegseizoen voor Roompot – Nederlandse Loterij in Australië. Op donderdag 26 januari is het Albert Park Criterium van de Cadel Evans Great Ocean Road Race de eerste koers voor de Nederlandse pro continentale ploeg in 2017. Twee dagen later volgt de U.C.I World Tour wedstrijd met dezelfde naam rond Melbourne. Ploegleider Jean-Paul van Poppel is met een selectie van zeven renners naar ‘Down Under’ afgereisd.Nick van der Lijke is één van de meest ervaren renners in de jonge oranje afvaardiging. De geboren Zeeuw weet onder andere Jesper Asselman, en Sjoerd van Ginneken aan zijn zijde. Verder zullen Tim Ariesen, Jeroen Meijers en Taco van der Hoorn (foto) in Australië hun debuut maken in het profpeloton. Martijn Tusveld heeft daarin al wat ervaring opgedaan;  de voormalig stagiaire van Giant-Alpecin maakt het team compleet.In de derde editie van de 174 kilometer lange CEGORR gaan Van Poppel c.s. de strijd aan met onder andere dertien teams van het hoogste niveau. In de finale van de wedstrijd (laatste 60 kilometer) zullen de renners drie keer het parcours van de wereldtitelstrijd in 2010 (Geelong) afleggen. Vorig jaar was Peter Kennaugh (Team Sky) winnaar. Pim Ligthart eindigde toen als vierde. In verband met zijn deelname aan de Zesdaagse van Berlijn (samen met Jens Mouris) zal onze aanwinst die prestatie niet kunnen verbeteren.    

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.