6 sep 2017

Roompot – Nederlandse Loterij geeft ook volgend jaar minimaal drie wielertalenten uit eigen land een kans in het profpeloton. Naast de winnaar van de nationale Topcompetitie, die na de Eurode Omloop van 17 september bekend zal zijn, heeft de 100% Nederlandse ploeg twee grote beloften weten vast te leggen. Hartthijs de Vries en Jan-Willem van Schip rijden vanaf 2018 in het oranje-witte shirt.

De 23-jarige Van Schip is dit seizoen één van de meest succesvolle renners Nederlandse renners uit zijn leeftijdscategorie.  De 1 meter 94 lange Schalkwijker schreef in het voorjaar op knappe wijze de Ronde van Drenthe op zijn naam. “Maar ook daarvoor stond Jan-Willem bij ons al op een lijstje met interessante renners”, zegt ploegleider Erik Breukink. “Hij heeft de kwaliteiten en de persoonlijkheid om uit te groeien tot een specialist in de zware klassiekers. Wij zijn echt blij dat hij voor een overstap naar onze ploeg heeft gekozen”.

De inwoner van Wageningen, die dit seizoen ook de sterkste was in etappes in An Post Ras, de Ronde van Normandië en de Ronde van Zuid-Bohemen, is zelf ook tevreden met zijn overgang: “Ik ben toe aan het zetten van de volgende stap in mijn ontwikkeling als wielrenner. En ik ben dankbaar dat dit team mij deze mogelijkheid gaat bieden. Bij Roompot kan ik een kans krijgen in de grootste wedstrijden. Boren in de Driedaagse De Panne; te gek, man! En ook de wat kleinere koersen in hun programma, zoals Drenthe en bijvoorbeeld West-Vlaanderen, liggen mij goed. Deze winter hoop ik mijn studie af te ronden en kan ik mij volledig op het fietsen richten”. Van Schip komt over van Delta Cycling Rotterdam.

Hartthijs de Vries maakte vorig jaar indruk met het winnen van de jongerentrui in de Topcompetitie en een derde plaats in het eindklassement van Olympia’s Tour. De 21-jarige Fries finishte dit seizoen in het shirt van SEG Racing Academy als vijfde in Gent-Wevelgem voor beloften (Kattekoers) en als derde op het NK voor renners onder de 23. De Vries maakte daar zijn rentree na een ernstige val tijdens een training in Limburg. “Hartthijs toonde daarmee afgelopen zomer niet alleen veel talent te hebben, maar ook over het juiste karakter te beschikken om te slagen als wielrenner.  Hij heeft een sterke tijdrit en kan goed uit de voeten op verschillende parcoursen. Ook gezien zijn leeftijd een prima aanwinst voor ons” aldus Breukink.

De Kollumer zelf ziet met zijn transfer een droom waarheid worden. “Als jonge jongen is prof worden toch altijd een grote wens geweest. Natuurlijk ambieer ik uiteindelijk een plaats in de World Tour en Roompot – Nederlandse Loterij kan een goede volgende stap zijn op de weg daar naar toe. Zij rijden een mooi programma vol wedstrijden waarin ik veel kan leren. Er zitten ervaren mannen in de begeleiding en ik vind het ook tof dat ik samen met mijn provinciegenoot Pieter Weening in één team kom te rijden” is De Vries enthousiast over zijn overgang.

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.