10 sep 2017

De Postnord Danmark Rundt is vanaf dinsdag alweer de laatste etappewedstrijd waarin Roompot – Nederlandse Loterij dit seizoen in actie komt. De Deense vijfdaagse van 2.HC niveau lijkt met drie teams uit de U.C.I. World Tour niet heel goed bezet, maar de vaak sterke en gemotiveerde continentale renners uit het thuisland zullen vast weer voor vuurwerk willen zorgen. De winnaar van vorig jaar; Michael Valgren (Astana) is ook nu één van de favorieten.

Met Pieter Weening (foto) en Pim Ligthart beschikt ploegleider Erik Breukink over twee ervaren krachten die zich willen tonen in Denemarken. Het team bestaat verder uit Tim Ariesen, Jesper Asselman, Jeroen Meijers, Elmar Reinders, Brian van Goethem en Sjoerd van Ginneken. De Brabander eindigde vorig jaar nog als 22e in het eindklassement.

Het etappeschema van de Ronde van Denemarken kent vier ritten tussen 175 en 200 kilometer, die steeds over heuvelachtig terrein trekken en eindigen met lokale omlopen rond de finishplaats. Op de voorlaatste dag (vrijdag) is er 18 kilometer lange tijdrit rond Randers. In 2013 was Wilco Kelderman de laatste Nederlandse winnaar. De wedstrijd is live te volgen via de website: http://www.dr.dk/live/nyheder/sporten/Post-nord-dk-rundt-2017-live

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.