8 oct 2017

Dat Brian van Goethem ‘iets heeft’ met Parijs – Tours was al duidelijk. Met een extreem lange vlucht in de 111e editie van de laatste klassieker van het Europese wegseizoen onderstreepte de Zeeuws-Vlaming die voorliefde voor de Franse versie van de ‘koers van de vallende bladeren’ nog maar eens. Voor het derde jaar op rij maakte Van Goethem deel uit van een aanval die pas strandde in de finale van de U.C.I. 1.HC wedstrijd.

Samen met de vier medevluchters was de 26-jarige inwoner van Philippine zo goed als vanuit het vertrek vertrokken voor een aanval die uiteindelijk liefst 225 kilometer stand hield. Na een maximale voorsprong van rond de vijf minuten, en een handvol ploegmaats die voorin het peloton het tempo enigszins probeerden te temperen, bleef van Goethem samen met Lawrence Naesen het langst voorop. Pas op de voorlaatste klim; de Cote de Beau Soleil werden de twee koplopers gegrepen.

Direct daarna plaatste de latere winnaar; Matteo Trentin een demarrage die slechts door een klein aantal renners beantwoord kon worden. De Italiaan van Quick Step won uiteindelijk in de sprint van een kopgroep van drie voor Kragh Andersen (Sunweb) en teamgenoot Niki Terpstra. Met een 31e plaats was Jesper Asselman de eerste renner van Roompot – Nederlandse Loterij in de uitslag. Direct gevolgd door Elmar Reinders die als 32e eindigde in Tours.  

(Foto's: Cor Vos)

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.