11 oct 2017

De eerste editie van de Famenne Ardenne Classic heeft Roompot – Nederlandse Loterij een drietal mooie ereplaatsen opgeleverd. Na een sterk gereden finale bleef het team van Erik Breukink tot in de laatste meters kansrijk voor de zege. Taco van der Hoorn was daar in de nieuwe U.C.I. 1.1 wedstrijd nog het dichtst bij.

Nadat de eerste uren van de koers door de Belgische provincie Luxemburg werden bepaald door een lange vlucht van zes renners zorgden met name Lotto-Soudal, Wanty-Groupe Gobert en de selectie van Breukink er voor dat de beslissend fase van de wedstrijd op zo’n vijftig kilometer van de meet begon. Met name Brian van Goethem, Pim Ligthart en Sjoerd van Ginneken verzette in die fase veel werk. In de omlopen rond start- en finishplaats Marche en Famenne was de beklimming van de Cote de Charmeux daarna scherprechter.

In de voorlaatste ronde reageerde Martijn Budding goed op een aanval van de Wanty-ploeggenoten Martin en Meurisse. Het drietal hield een kilometer of twintig een voorsprong van een halve minuut en werd  op de laatste klim ingerekend. Daarna lanceerde Taco van der Hoorn een aanval, maar de winnaar van de Schaal Sels kreeg onvoldoende ruimte. In de eindsprint van een groep van ruim twintig renners was Moreno Hofland de sterkste en finishte Van der Hoorn nog als negende. Op korte afstand gevolgd door Jesper Asselman (11e) en Budding (19e).

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.