14 oct 2017

De eerste editie van de Tacx Pro Classic heeft Roompot – Nederlandse Loterij een bijzonder jubileum opgeleverd. Voor de vijfentwintigste keer dit seizoen stond één van de oranje mannen na afloop van een U.C.I. wedstrijd op het erepodium. Taco van der Hoorn onderstreepte zijn sterke debuutjaar in het profpeloton door op Neeltje Jans als tweede te finishen. “Het hoogst haalbare vandaag, denk ik. Natuurlijk had ik graag gewonnen, maar de wedstrijdsituatie in de slotkilometers was niet in mijn voordeel”, was de 23-jarige rasaanvaller reëel nadat hij het in de sprint moest afleggen tegen winnaar Timo Roosen.

Vrijwel direct vanuit het vertrek van de hernieuwde ‘Ronde van Zeeland’ in Middelburg kreeg een groep van negen aanvallers de ruimte. “Daar zaten wij dit keer min of meer bewust niet bij”, verklaarde Erik Breukink over deze voor #teamRNL ongebruikelijke situatie. “In dit soort wedstrijden willen wij echt voor de zege rijden en dan heb je elke renner in de finale nodig. Ik denk wel dat onze mannen steeds goed controle hebben gehouden en zich op de juiste momenten goed hebben getoond in de wedstrijd” aldus de ploegleider.

Van der Hoorn maakte op acht kilometer van de finish goed gebruik van zo’n ‘goed moment’; “Direct na het terugpakken van de laatste vluchter demarreerde ik en kreeg Dimitri Claeys (Cofidis) mee. Later sloot ook Roosen (Lotto-nl-Jumbo) aan, maar vooral als bewaker voor sprinter Dylan Groenewegen. Timo werkte dus logischerwijs niet mee, en ik wist dat wij met Coen Vermeltfoort natuurlijk ook nog een goede troef voor de sprint achter de hand hadden. Het was best opvallend dat wij toch voorop bleven, maar toen Roosen aanging had hij duidelijk wat meer over dan ik”. Na zijn zege in de Schaal Sels, een tweede plaats in Dwars door het Hageland en een klassering als derde in een etappe van de Herald Sun Tour opnieuw een podiumplaats dus voor Van der Hoorn. Kort achter de inwoner van De Zilk finishte Vermeltfoort als 6e en eindigde Martijn Budding op de 18e plaats.

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.