17 oct 2017

Een seizoenafsluiting in stijl. Roompot – Nederlandse Loterij beleefde in Putte-Kapellen in meerdere opzichten een deja vu die kenmerkend was voor het derde jaar waarin de 100% Nederlandse pro-continentale ploeg deel uitmaakt van het profpeloton. Vertegenwoordigt in de lange vlucht; een collectief sterke gereden finale, maar net naast de gehoopte overwinning grijpen. Coen Vermeltfoort sprintte naar de tweede plaats in de Sluitingsprijs, waarin Arvid de Kleijn (Baby-Dump Cyclingteam) de zege pakte.  

Dat juist Berden de Vries na een valpartij de strijd moest staken paste helaas ook in het beeld van zijn seizoen. Nota bene voor de dertiende keer dit jaar kon de Drent in de bevoorrading gevallen renners niet ontwijken. Een pijnlijk einde van de laatste koers in het oranje shirt voor De Vries. Na meerdere pogingen in de eerste twee uur van onze traditionele laatste race van het wielerjaar, slaagde veertien aanvallers pas laat in de wedstrijd een ruime voorsprong te pakken. Sjoerd van Ginneken was één van de vluchters die er tot in de laatste van elf ronden in de grensgemeenten in slaagden het peloton voor te blijven.

Het team van ploegleider Michel Cornelisse wist, ondanks een lekke band van Taco van der Hoorn in de slotronde, sprinter Vermeltfoort goed in stelling te brengen. “De kopgroep werd pas op anderhalve kilometer van de meet gegrepen, maar dankzij onder andere het werk van Brian van Goethem en Oscar Riesebeek zat ik al goed in positie”, haalde de uiteindelijke nummer twee de beslissende fase terug. “Daarna deed André Looij een goede lead out en kon ik op de voorste rijen aan de sprint beginnen. Helaas werd ik gedwongen al op 200 meter aan te gaan, er was tegenwind en Arvid kon uit mijn wiel vertrekken. Balen, want ik had het jaar van mijn terugkeer bij de profs uiteraard graag met een zege afgesloten”, aldus Vermeltfoort, die wel voor de derde keer dit seizoen het podium op mocht voor de huldigingsceremonie.

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.