3 jan 2018

De kersverse aanwinst van Team Roompot - Nederlandse Loterij Hartthijs de Vries (21 jaar) heeft op advies van zijn artsen besloten om de ploeg onverwachts te verlaten en zijn prof carriere op on-hold te zetten. 

Team Roompot - Nederlandse Loterij scoutte De Vries bij SEG Racing Academy als een veelbelovend talent, echter bleek hij afgelopen periode te kampen met verschillende lichamelijke klachten. Na uitgebreid onderzoek blijkt dit te herleiden naar een hartritme stoornis. 

“Helaas komt m’n carrière bij Team Roompot - Nederlandse Loterij onverwachts vroeg ten einde. Het was een hele lastige beslissing om mijn profcontract op te geven, echter de enige juiste keuze voor mij is om het dokters advies op te volgen en mijn gezondheid voorrang te geven. In overleg met het management hebben we snel een besluit genomen om hiermee de ploeg genoeg ruimte te geven het gat nog op tijd voor het seizoen op te vullen”, aldus De Vries die dit seizoen zou debuteren als profrenner.

 “We zijn zeer geschrokken van het onverwachtse nieuws en betreuren het enorm dat Hartthijs direct het team zal verlaten. Binnen Team Roompot - Nederlandse Loterij zijn wij continue op zoek naar nieuwe Nederlandse talenten die we kunnen helpen om binnen de wielerwereld een succesvolle carriere op te bouwen. Hartthijs was hier zeker een van,” reageert teammanager Michael Zijlaard vandaag op de beslissing van De Vries. 

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.