10 jan 2018

Voor Taco van der Hoorn was 2017 een jaar met twee gezichten. De renner van Team Roompot - Nederlandse Loterij stak in het najaar zijn neus aan venster, won de Schaal Sels, maar miste door een slepende hoofdblessure een groot deel van de voorbereiding op het komende seizoen. 

 Begin november ging het mis tijdens een cross-training in het bos. Zijn voorwiel gleed weg waarna hij over zijn stuur met zijn kaak tegen de grond klapte. De hersenschudding die hij opliep genas vervolgens langzaam door complicaties vanuit een whiplash. Van der Hoorn (24): "Ik ging elke keer een medische test tegemoet en kreeg elke keer weer een tegenslag. Ik wist nooit precies waar ik stond.”

De klachten verdwenen ook door complete rust niet. Sterker, ze werden alleen maar erger. Half december was één minuut tv kijken al te veel. “Ik kon alleen maar op bed liggen. Als ik uit mijn bed kwam om wat te eten moest ik direct daarna al weer terug. Ik zette de fiets noodgedwongen volledig uit mijn hoofd, wilde eerst weer gezond worden.”

Gelukkig kon ik in de moeilijkste periode op onvoorwaardelijke steun van de ploeg rekenen

Frustrerend en uitzichtloos was zijn situatie soms. Van der Hoorn: “Het moment dat ik het diepste heb gezeten was toen ik niet wist wanneer het beter zou gaan. Natuurlijk denk je wel eens: komt het ooit nog goed? Gelukkig kon ik in de moeilijkste periode op onvoorwaardelijke steun van de ploeg rekenen. Met Erik Breukink heb ik veel contact, daar heb ik veel aan gehad.”
De artsen adviseerden Van der Hoorn om weer geleidelijk visuele prikkels te pakken. Het pakte goed uit. “Ik voel dat het steeds iets beter gaat. Ik kreeg al groen licht om op de Tacx te kruipen om rustig te fietsen. 45 minuten deed ik gisteren. Ik kreeg er geen terugslag van.”

 Van der Hoorn bekijkt het nu van dag tot dag. “Ik maak nu eindelijk weer stapjes vooruit in plaats van achteruit,” omschrijft Van der Hoorn zijn huidige situatie. “Ik geniet nu vooral van het feit dat ik weer op de fiets kan zitten, want gezondheid is het belangrijkste dat er is.” Het klassieke voorjaar zet hij daarom voorlopig uit zijn hoofd. “Hoe lang het duurt tot ik helemaal hersteld ben is niet te voorspellen. We plakken er daarom geen datum op. Maar als ik eenmaal klachten vrij ben heb ik er vertrouwen in dat ik op mijn niveau kan terugkeren.”

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.