11 jan 2018

Team Roompot – Nederlandse Loterij heeft zich versterkt met Floris Gerts. De 25-jarige renner, afkomstig van BMC Racing Team, ondertekende een contract voor 1 jaar. Gerts is de vierde aanwinst voor de ploeg, waar eerder al Jan-Willem van Schip, Robbert de Greef en Wouter Wippert tekenden. 

“Na het gedwongen vertrek van Hartthijs de Vries om medische redenen en de blessure van Taco van der Hoorn zat Team Roompot – Nederlandse Loterij krap in de renners en dus zijn we op zoek gegaan naar versterking”, zegt ploegleider Erik Breukink. “We verwachten van Gerts dat hij zijn kans grijpt in een vrije rol. Hij heeft al twee jaar World-Tour ervaring en is gezegend met een goede mentaliteit. Dat past goed in onze groep.”

Gerts, die in 2016 met de Volta Limburg Classic zijn enige profzege wist te boeken, is blij met de overgang. "Ik ben dankbaar voor de kans die Team Roompot – Nederlandse Loterij mij biedt. Na twee jaar groeien en ervaring opdoen wil ik mij verder ontwikkelen als renner. Ik zal meer mijn kans mogen gaan en van de ervaren ploegleiding kan ik enorm veel opsteken. Ik ben alvast heel goed ontvangen. Er heerst een ambiteuze maar ook ontspannen sfeer in de ploeg.”

Gerts sluit per direct aan bij het team dat op trainingskamp is in het Spaanse Calpe. Hij zal in de Tour of Oman zijn eerste wedstrijd voor Team Roompot – Nederlandse Loterij rijden.

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.