9 feb 2018

Vandaag neemt Etienne van Empel ons mee in een dag uit zijn leven. De 23-jarige hardrijder uit Geldermalsen is nog maar net terug uit Australië en heeft nog te kampen met een jetlag. Hoe hij dit én het temperatuurverschil - van 40 graden naar de vrieskou - verteert lees je in zijn dagboek.

7:00 Wakker worden

Ik eet als ontbijt bijna altijd havermout met Natusport Whey, fruit (in dit geval gedroogde vijgen) en noten. Ik neem daar dan een lekkere cappuccino bij. Verder pak ik even de krant erbij, na lange tijd in Australië te hebben vertoeft was het fijn om weer eens een Nederlandse krant te kunnen lezen.

Ontbijt Etienne

9:00 Tas en baanfiets pakken om te vertrekken voor een training op de wielerbaan in Amsterdam

Na het ontbijt maak ik me klaar om naar de wielerbaan in Amsterdam te vertrekken. Ik vind baanwielrennen altijd leuk om te doen als afwisseling in de wintermaanden, je traint makkelijk op snelheid en een hoge cadans. Het was voor mij ook lekker om warm binnen te fietsen, omdat het verschil in temperatuur met Australië ontzettend groot is en ik nog moet acclimatiseren. Je gaat van de Australische hitte over naar de snijdende kou van Nederland en dat is toch even wennen.

10:00 - 12:00 Fietsen op de baan

Ik heb in totaal anderhalf uur op de baan getraind. Na zo’n training lunch ik met een bakje kwark met muesli en fruit van thuis.

Baantraining Etienne

13:00-16:00 Boodschappen doen, wassen en koffer pakken

Ik heb mijn koffer ingepakt voor de vlucht van morgen naar Murcia/Almeria, daar rij ik de Vuelta Ciclista a la Región de Murcia Costa Calida, en een daaropvolgend trainingskamp in Torremolinos met Tim Ariesen. Ik heb ook een hoop koffie moeten drinken om een beetje wakker te blijven, die jetlag hakt er namelijk wel in.

Koffer inpakken Etienne

18:00 Eten koken

Als avondeten had ik pasta met spinazie. Normaal vind ik het wel leuk om te koken maar met een jetlag heb ik toch maar gekozen voor iets heel makkelijks dat in minder dan 10 minuten op tafel staat.

Avondeten Etienne

19:00-21:00 Televisiekijken en FIFA spelen

Ik heb de rest van de avond besteed aan tv-kijken en FIFA spelen op m’n PS4. Het is belangrijk om wakker te blijven zodat ik weer een beetje in het ritme kom.

Tv kijken Etienne

22:00 Bedtijd

Om 22:00 besloot ik m’n bed maar eens op te gaan zoeken voor een goede nachtrust. 

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.