11 feb 2018

Vandaag geeft Pim Ligthart een kijkje in zijn dagelijks leven. De voormalig Nederlands kampioen is een echte familyman, hij is naast wielrenner ook fulltime papa van Pip. Het is echter op dit moment wel een beetje hectisch in huize Ligthart, want er is gezinsuitbreiding op komst!

7:30 De wekker gaat; tijd voor het ontbijt

Normaal gesproken gaat de wekker om 6:30, maar nu gaat ie iets later omdat mijn vriendin – Noortje – ziek is. We hebben het allemaal te pakken gehad: eerst Pip, daarna ik en nu dus Noortje. Bij opstaan stap ik eerst even op de weegschaal om vervolgens te gaan ontbijten.

Pip krijgt een bord Brinta en ikzelf neem een omeletje. Op de andere boterhammen die ik neem gaan jam met een kiwi en appelstroop. Ik maak elke dag iets in de koekenpan, dan weer een omelet en dan weer een haverpannenkoek maar dat verschilt per dag. Ik drink er altijd een glas water - met mijn vitamines van NatuSport – en één of twee glazen groene thee bij. Na het ontbijt neem ik direct een kopje koffie. Een goed ontbijt is belangrijk, want er staat vandaag een zware training van vier uur op het programma.

IMG 3429

9:00 Core stability en klaarmaken voor vertrek

Nadat we Pip hebben weggebracht naar mijn schoonzusje duik ik de kelder in voor wat core stability. Ik doe dat elke dag, soms voor het ontbijt maar in dit geval deed ik het na het ontbijt. Om 10:00 is het tijd om de kou te trotseren en mijn pittige training van vier uur af te werken.

IMG 3443

14:15 Terug van training en opwarmen maar

Als ik terugkom van een training neem ik gelijk een herstelshake van NatuSport. Nu hadden we nog wat boerenkool met magere rookworst over van eergister dus heb ik dat ook nog gegeten. Als ik dat eenmaal op heb ben ik de sauna ingegaan, dat doe ik vaker na een koude rit. Mijn training kun je trouwens hier bekijken: https://www.strava.com/activities/1397815469. Ik kan in de sauna ook meteen wennen aan de temperaturen die ik voor mijn kiezen krijg in de Ronde van Oman van aanstaande dinsdag (13 februari red.). Nadat ik gedoucht heb neem ik een kopje soep en een kop koffie. Daarna is het tijd om Pip op te halen.

IMG 3452

17:30 Etenstijd!

We koken altijd samen als het uitkomt. Vanavond staat er een vlot gerecht op het menu. Vooraf bruschetta en als hoofdgerecht verse gevulde ravioli met boontjes.

Er staat na het eten nog iets leuks op de planning want we hebben vandaag de laatste echo. Noortje is namelijk 19 maart uitgerekend van ons tweede kindje: we krijgen een jongetje!

IMG 3466  IMG 3471  IMG 3472

22:00 Tijd om naar bed te gaan

Nadat we Pip op bed hebben gelegd en ik mijn toetje – skyr met wat fruit – op heb is het tijd om naar bed te gaan. De wekker gaat immers vroeg de volgende dag en gelukkig is m’n vriendin goed opgeknapt en kan ze weer gaan werken. 

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.