16 feb 2018

Aanvaller pur sang Brian van Goethem, beter bekend als ‘Breakaway Brian’, koerst momenteel in het Midden-Oosten. In Oman om precies te zijn. Hij deed in de eerste etappe meteen al z’n naam eer aan door mee te springen in de vroege vlucht, maar had de volgende dag wat last van de hitte wat resulteerde in een kleine hitteshock. Enfin, Brian piloteert ons vandaag door een dag in de Ronde van Oman!

7:00 Ontbijten en naar de start

Het was wederom weer vroeg op in Oman, 8:20 uur was het vertrek van de colonne naar de start. Het werkt hier allemaal net iets anders dan de koersen bij ons. Alle ploegen slapen in hetzelfde hotel, van daaruit gaan vrachtwagens met materiaal richting de start. De renners gaan met de auto's naar de start. Omkleden is vervolgens op straat in stoeltjes.

Voor het vertrek ook nog even ontbijten, meestal probeer ik 3 à 4 uur voor de start te ontbijten. Het bestaat vaak uit een paar broodjes met kaas en een klein kommetje havermout. Daarnaast aangevuld met supplementen van Natusport. De start was al om 10 uur en om niet al te vroeg uit bed te moeten was ik voor mijn doen vrij laat aan het ontbijt (7 uur)

Brian ontbijt  CORVOS 00029097 103

10:00 Koers

Voor de koers omkleden op straat, en hier zeker niet onbelangrijk goed insmeren tegen de zon! We hadden een vrij lange maar relatief rustige etappe, wel ideaal voor mij om nog wat te herstellen van de afgelopen dagen. De eerste etappe mee in de vroege vlucht, maar door de inspanning en de overstap van de hitte was het toch wat veel en verteerde eigenlijk die dag bijna niet. Ik had zelfs een kleine hitteshock na afloop. In de finale was het voor mij op het voorlaatste klimmetje dan ook op. Onderweg nog wel wat voor de ploeg kunnen betekenen. Bij de finish staan dan de verzorgers klaar met de nodige herstelproducten van BYE Nutrition.

Erik Breukink  Brian routeboek

18:00 Op naar het hotel

Na afloop weer omkleden bij de auto en terug naar het hotel, vandaag hadden we een lange verplaatsing van 140 kilometer door het dorre bergachtige landschap van Oman. Aangekomen in het hotel is het douchen masseren en wat relaxen. Meestal probeer ik wat Nederlandse tv of een film/serie op Netflix te kijken.

Brian verplaatsing

19:30 Eten, relaxen en onder de wol kruipen

Rond 19:30 naar de eetzaal waar een maaltijd volgt, meestal bestaande uit pasta met wat groenten en vlees. Daarna nog een klein uurtje op bed ontspannen en dan is de dag alweer om. Meestal probeer ik rond 22:00 dan weer naar bed te gaan.

Brian avondeten  Brian relaxen

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.