28 feb 2018

Een spannende dag voor Tim Ariesen, hij start namelijk voor het eerst in de Omloop Het Nieuwsblad. De eerste klassieker van het openingsweekend. De 23-jarige sprinter heeft dit weekend maar één doel en dat is meezitten in de vroege vlucht. Hoe hij toeleeft naar dat moment vertelt hij in zijn dagboek!

7:15 De wekker gaat.

Ik word wakker met één doel: mee zitten in de vroege vlucht. Ik kleed me aan en ga langzaam naar het ontbijt. Toevallig stond samen met Brian (Van Goethem, red.) in de lift en zei voor de gein tegen hem dat hij mijn grootste concurrent was vandaag. Want de bijnaam 'Breakaway Brian' krijg je niet zomaar, maar wat mijn voormalige ploegleider altijd zei: er staat nergens in het reglement dat je maar met één van de ploegmee mag zitten.

Eenmaal aangekomen bij het ontbijt zocht ik gelijk de pannenkoeken, dat eet ik het liefst voor de koers. Vervolgens pak ik nog wat muesli en yoghurt. Na het ontbijt heb ik mijn tas ingepakt, dit was snel klaar, want ik heb mijn volledige kledingpakket mee genomen. 

IMG 20180228 WA0007 

8:30 Vertrek naar de start

Om 8:30 vertrok de bus richting de start, onderweg heb ik mijn nummer opgespeld. Na een uur rijden kwamen we eindelijk bij de start aan, snel omkleden want we hadden 9:35 de ploegenvoorstelling. Eenmaal terug in de bus heb ik mijn tas op zijn kop gezet, wat trek ik aan en wat gaat er in mijn regentas. Ik had namelijk geen zin om onnodig kou lijden. Ik besloot drie lagen aan te trekken. Deze bestonden uit een zweetshirt met lange mouwen, een zweetshirt, shirt met armstukken en een nieuw thermojack van 36cycling, die we die dag hadden gekregen. Wist alleen niet of het te veel of te weinig was. Als ik naar Brian keek, had ik veel te veel kleren aan, terwijl als ik naar Pim keek had ik weer te weinig aan. Toch besloot ik uiteindelijk om zo van start te gaan.

Tim Ariesen OHN 

11:35 De start van de koers

Ik stond halverwege het peloton, na 1 kilometer neutralisatie zag ik Brian al netjes op de eerste rij zitten dus besloot ik ook om zo snel mogelijk naar voren te gaan. De koers werd vrijgegeven en ik zag Brian meteen vertrekken. De eerste aanval was meteen raak: Brian reed er met een man of 8 vandoor. Heel knap gedaan van Brian. Ik wilde ook graag me in de vlucht en zag in mijn ooghoek een renner van Bora op rechts aanvallen, ik besloot om met hem mee te gaan. De renner van Bora reed in no-time het gat naar de vluchters dicht. Ik was blij dat ik zijn wiel kon houden. Ik had me namelijk helemaal opgeblazen, veel te veel kleren aan. Ik was een strijd tegen mezelf begonnen. Kleren uitdoen terwijl ik op m'n limiet zat was onbegonnen werk. Daarom besloot ik te wachten tot ik wat bijgekomen was. Gelukkig zat Erik Breukink, de ploegleider van dienst. op dat moment achter mij en kon meteen mijn kleren aanpakken. Uiteindelijk zaten Brian van Goethem en ik dus mee in de kopgroep. En inderdaad die oud-ploegleider had gelijk, we mochten met meerdere renners mee zitten. 

CORVOS 00029145 067

Na 90 kilometer kreeg ik echter materiaalproblemen, helaas door de chaos in het peloton kon Erik niet bij mij komen. Hierdoor moest ik na 110-120km de kopgroep laten gaan, daar baalde ik behoorlijk van omdat de live-uitzending net was begonnen. De eerste beelden die mensen thuis op tv kregen te zien waren dat Tim Ariesen werd gelost. Jammer dat ik door pech niet langer in beeld kon rijden. Eenmaal terug gepakt kon ik mijn fiets wisselen, maar de koers was al helemaal open gebroken, hierdoor was mijn koers jammer genoeg afgelopen en kon ik gelijk de koers verlaten. 

CORVOS 00029145 072 

18:30 Terugkomst bij het hotel

Om 18:30 kwamen we weer aan in het hotel, voorbereidingen voor Kuurne waren gestart, we werden om de beurt gemasseerd. We kletsten nog even na over de koers, maar er te lang bij stilstaan heeft geen zin. Mijn doel was tenslotte mee zitten, en dit was gelukt. Na het masseren konden we gelijk naar het avondeten, zoals de meesten waarschijnlijk wel kunnen raden had ik spaghetti. Nu rusten en op naar morgen, op naar Kuurne-Brussel-Kuurne. Ook een hele mooie koers!

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.