2 mar 2018

Het is zover! Jan-Willem van Schip gaat beginnen aan het WK Baanwielrennen in Apeldoorn. Vandaag (vrijdag) de puntenkoers, morgen het omnium. Van Schip kende goede generales in Minks en op het NK. Hij pakte goud in de wereldbeker in Minsk op de onderdelen waar hij ook op dit WK in actie komt en op het NK kroonde hij zichzelf tot Nederlands kampioen omnium. Goed voor het zelfvertrouwen, maar natuurlijk geen garantie voor WK-succes. Van Schip zelf blijft ook voorzichtig: ‘‘Het blijft lastig inschatten.’’

De Schalkwijker vind het het moeilijk om een verwachting uit te spreken. ‘‘Het is lastig om te meten hoe goed iedereen is en bovenal hoe goed ik zelf ben.’’ Hij geeft wel aan hoe dan ook het publiek te willen vermaken en zoveel mogelijk strijd te leveren. Rijden met het mes tussen de tanden dus, zonder er als kip zonder kop in te vliegen. ‘‘Ik wil geen domme moves maken, maar me alleen focussen op het niet maken van domme acties werkt bij mij ook niet. Dus is het vooral zaak te focussen op het verdelen van mijn energie’’, aldus Van Schip.

Als het moment daar is zal ik zeker toeslaan

Voor de 23-jarige neo-prof is de juiste tactiek hanteren hierin erg belangrijk. ‘‘Ik ga vooral niet te gek doen in het begin en zoveel mogelijk op een economische manier proberen te schuiven in de groep. Maar als het moment daar is zal ik zeker toeslaan." besluit hij. 

Het WK Baan vindt plaats in het Omnisport Apeldoorn en duurt nog tot zondag.

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.