23 apr 2018

Hij was de smaakmaker van de jongste Amstel Gold Race en is nu aan de beurt om een inkijkje te geven in zijn (wieler)leven. In zijn dagboek blikt hij nog even terug op zijn prestatie in Nederlands grootste eendagswedstrijd en neemt hij ons mee in de Ronde van Kroatië!

De Amstel Gold Race

Na een lange maar hele mooie dag in 'de Amstel' mocht ik, na een Natusport herstelshake en een broodje, direct door naar het hotel van Van der Valk bij Schiphol. Ik kon 's avonds nog even nagenieten van de fantastische dag. Veel tijd was daar echter niet voor, want de volgende ochtend vlogen we naar Kroatië voor de Ronde van de Kroatië! 

Ronde van Kroatië

Terug naar de realiteit, de eerste rit in Kroatië was er één van 225 kilometer. Het grootste gedeelte van die etappe hebben we in de regen moeten doorstaan. Ik heb deze dag in de buik van het peloton beleeft. Vervolgens werd de vroege vlucht gegrepen zodat er een massasprint kon ontstaan. Na de etappe was er een lange verplaatsing van 150 kilometer. Dit houdt in dat we laat bij ons hotel zijn. We vinden het daarom ontzettend tof van onze verzorgers en mechaniekers dat zij zo toegewijd zijn dat ze zelfs hun eten laten staan om ons te masseren en de fietsen weer raceklaar maken voor de volgende dag. Ik spreek namens de gehele ploeg als ik zeg dat we jullie daar heel erg dankbaar voor zijn! 

IMG 20180420 WA0002

Op de tweede dag stond er wederom een lange rit op het programma. Eentje van 235 kilometer. De koers moest die dag even geneutraliseerd worden wegens harde windstoten, maar na 10 à 20 kilometer neutralisatie konden we weer verder. Wederom eindigde ook deze etappe in een massasprint. We zaten in de finale goed van voren. Helaas kwam onze sprinter, Wouter Wippert, ten val in het bochtige finishstadje. Na een goede massage konden we gaan eten en ons bed opzoeken. 

IMG 20180420 WA0003

Etappe 3 was de kortste rit van de week: 134 kilometer. Je zou denken dat het een 'junioren-afstand' is en dat we na 3 uur koers klaar zouden zijn. Totdat ik je ga vertellen dat de slotklim een vrij lange is... Het Strava-kommetje staat op jawel 1 uur en 27 minuten! En ik heb deze etappe zeker niet de illusie om deze Strava KOM aan te vallen haha. Vandaag is de voornaamste prioriteit dat we Pieter Weening zo lang mogelijk bij kunnen staan in de hoop dat hij een mooie uitslag kan neerzetten. En dat is gelukt. Pieter werd knap tweede, al is winnen natuurlijk het allermooiste. Het zag er ook een tijdje naar uit dat hij ging winnen helaas mocht het echter niet zo zijn. Desalniettemin, een fraaie prestatie van Pieter! 

IMG 20180421 WA0006

Uiteindelijk houdt Pieter zijn tweede plaats in het algemeen klassement vast tot het einde en kunnen we terugkijken op een mooie en succesvolle Ronde van Kroatië! 

 

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.