3 mei 2018

Vandaag (3 mei 2018) begint de Engelse etappekoers: Tour de Yorkshire. Van 3 t/m 6 mei zullen de renners een gevarieerd, maar vooral geaccidenteerd parcours voorgeschoteld krijgen die ze door het prachtige Engelse landschap zal voeren.

De eerste rit, over een lengte van 182 kilometer, start in Beverley en finisht in Doncaster. Deze etappe speelt in principe in de kaart van de sprinters met een vrijwel volledig vlakke finale. Hierin liggen allicht kansen voor sprinter Wouter Wippert.

De volgende dag is daarentegen een dag voor de klimmers met de finish op de top van Cow and Calf, een 1,8 kilometer lange helling met een gemiddeld stijgingspercentage van 8,2%. Na een 184 kilometer lange rit van Richmond naar Scarborough, waarin ook geen enkele kilometer vlak is net zoals in etappe 2, volgt de afsluitende rit naar Leeds. Deze etappe wordt door de organisatie bestempeld als de koninginnenrit, met in totaal zes gecategoriseerde hellingen.

Voor de heuvelachtige etappes liggen er misschien kansen voor Pieter Weening die ook in de Ronde van Kroatiƫ al goed op dreef was. Hij reed daar uiteindelijk naar een fraaie tweede plaats in het algemeen klassement. In de vorige editie van Tour de Yorkshire wist Weening al beslag te leggen op bergtrui.

De Ronde van Yorkshire, georganiseerd door de ASO, is een jonge koers. De eerste editie werd in 2015 verreden, als gevolg van het succes van de Tourstart in 2014 in Yorkshire. De koers maakt deel uit van de UCI Europe Tour en is 2.1 gecategoriseerd.

Opstelling: 

  • Pieter Weening
  • Martijn Budding
  • Robbert de Greef
  • Pim Ligthart
  • Nick van der Lijke
  • Etienne van Empel
  • Wouter Wippert

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.