7 mei 2018

In april moest het gebeuren voor Jeroen Meijers. Hij had hard getraind om in optimale vorm aan de wedstrijden te beginnen. Het liep helaas niet volgens plan en er kwamen problemen aan het licht, want Jeroen zat niet goed op de fiets. Nu zijn fietspositie is aangepast kan de Alphenaar zich gaan richten op de komende koersen.

Eén van de oorzaken dat het niet lekker liep bij Jeroen Meijers was dus zijn houding op de fiets. ‘‘Ik zat sinds de koersen van Australië niet lekker op de fiets. We zijn toen erg aan het zoeken geweest, maar kwamen er niet echt uit’’, zegt de voormalig winnaar van de Flèche Ardennaise.  

Na Australië koerste hij nog in Spanje en Frankrijk om vervolgens op trainingskamp te gaan met het oog op de wedstrijden die op het programma stonden in april. ‘‘In april liep het gewoon voor geen meter. Ik kon mijn kracht niet kwijt op de fiets. Naderhand bleek dat ik te laag en te ver naar achter op mijn fiets zat’’, verklaart Meijers. Nu zit hij 2 centimeter hoger en kan veel beter zijn kracht kwijt. ‘‘Het is even wennen, maar ik voel dat ik nu beter zit.’’

Na de maand april nam de heuvelspecialist even een paar dagen om alles op een rijtje te zetten en zich weer op te laden. ‘‘Het was toch wel jammer dat het na al het harde trainen het er niet is uitgekomen. Ik begon nog goed in de Volta Limburg Classic, maar dat is wel een ander niveau dan een Brabantse Pijl.’’ In de grotere wedstrijden lukte het Jeroen niet om echt een rol van betekenis te spelen. ‘‘Daarom ben ik een weekend hard gaan trainen in de Eifel, weer even terug naar de basis’’, vertelt Meijers. Die paar dagen hebben ervoor gezorgd dat hij weer met een frisse blik de volgende wedstrijden kan aanvatten.

De 25-jarige Meijers heeft nu nieuwe doelen gesteld en is ontzettend gemotiveerd om deze te realiseren. Hij zal aan de start verschijnen van de Ronde van Noorwegen en Tour des Fjords, waar hij vorig jaar een knappe 8ste plek in het algemeen klassement uit het vuur wist te slepen. ‘‘In de Ronde van Noorwegen en Tour des Fjords wil ik weer meedoen en een goed niveau halen. Waar het kan zal ik zeker gaan proberen om een korte uitslag te rijden’’, besluit hij.

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.