19 jun 2018

Vandaag wordt de 71ste editie van Halle-Ingooigem (cat. 1.1) verreden. Het is de zesde manche in de Napoleon Games Cup. In het algemeen klassement van de Napoleon Games Cup is Wouter Wippert namens Team Roompot de kortst geklasseerde renner op een achttiende plaats. De laatste jaren is Halle-Ingooigem vaak uitgedraaid op een sprint, de vraag is of dat vandaag ook weer gaat gebeuren.

Vanuit Halle trekken de renners via Pepingen, Gooik, Galmaarden en Brakel naar Vloesberg, waar na 47 kilometer met La Houppe de eerste helling van de dag op het menu staat. In Ronse wacht de Kanarieberg, om na de Kruisberg, de Hotond en Côte de Trieu een eerste keer de Tiegemberg aan te snijden. Na 130 kilometer wordt voor de eerste keer de aankomstzone bereikt, daarna worden nog eens vier plaatselijke ronden van 17,7 kilometer gereden. In die lokale ronden moeten de renners telkens de beklimming van de Hellestraat en de Tiegemberg trotseren.

Namens Team Roompot-Nederlandse Loterij staan Tim Ariesen, Robbert de Greef, Jan-Willem van Schip, Elmar Reinders, Sjoerd van Ginneken, Brian van Goethem en Coen Vermeltfoort aan de start. Laatstgenoemde wist de voorbije zondag naar een tweede plek te snellen in de Elfstedenronde, met de vorm moet het dus wel goed zitten. Het lijkt sowieso een wedstrijd die Vermeltfoort wel moet liggen, want in de vorige editie van Halle-Ingooigem legde hij beslag op de vijfde plaats.

Halle-Ingooigem maakt ook onderdeel uit van de UCI Europe Tour. Het startschot zal om 12:45 gegeven worden.

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.