20 jun 2018

Vandaag staat Team Roompot aan de start van de allereerste editie van de Italiaanse Adriatica Ionica Race. Dat betekent dat het blad van de koers vooralsnog onbeschreven is. We kunnen dus niet ingaan op het verleden. Het is echter wel belangrijk dat er weer een nieuwe Italiaanse koers op de kalender staat. Met het wegvallen van onder andere de Settimana Ciclistica Lombarda, Giro di Sardegna en de Giro della Toscana stonden er een pak minder koersen op het programma. We zijn dan ook als ploeg erg verheugd om deel te nemen aan de eerste editie van de Adriatica Ionica Race.

De Italiaanse rittenkoers voert door de regio’s Veneto en Friuli-Venezia Giulia. En wordt afgetrapt met een ploegentijdrit over 23,3 kilometer van Musile di Piave naar Lido di Jesolo. Team Roompot heeft de eer gekregen om de ploegentijdrit af te sluiten. Ze zullen om 14:45 van het startpodium rollen.

Na de ploegentijdrit zal het peloton een heuveletappe voor hun kiezen krijgen waar in de finale vele klimmetjes op het menu staan. In volle finale wacht nog tweemaal de klim naar Asolo met een maximaal stijgingspercentage van 7%, met de top van de laatste passage op 6,6 kilometer van de streep.

Op dag drie trekken de renners door het hart van de Dolomieten. Vanuit de startplaats, Mussolente, rijden ze naar de eerste klim van de dag, de Passo Rolle. Deze reus zal op 71 kilometer opdoemen en is maar liefst 20,5 kilometer lang aan een gemiddelde van 6%. Eenmaal boven volgt een korte afdaling naar de Passo Valles. Deze eenmaal bedwongen hebben de renners nog 54 van de 158,3 kilometer voor de boeg. Na de 20 kilometer lange afdaling wacht de slotklim, de Passo Giau van bijna 10 kilometer aan een gemiddelde van maar liefst 9,3 procent, met pieken van 15%. Het is aannemelijk dat hier de basis gelegd kan worden voor de eindzege.

Vervolgens wordt Adriatica Ionica Race via twee relatief vlakke etappes afgesloten. In Triëst zal de eerste winnaar van deze vijfdaagse gekroond worden.

Team Roompot gaat met de volgende renners van start:

  • Pieter Weening
  • Floris Gerts
  • Jeroen Meijers
  • Etienne van Empel
  • Oscar Riesebeek
  • Nick van der Lijke
  • Wouter Wippert

De koers is niet te volgen op televisie, maar wel via de social media van de organisatie (@adriaticaionic1)

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.