21 jun 2018

Tim Ariesen verruilt na het NK 2018 Team Roompot - Nederlandse Loterij voor het Chinese Ningxia Sports Lottery - Livall Cyclingteam. Voor Ariesen komt daarmee na anderhalf jaar een einde aan zijn dienstverband bij de 100% Nederlandse wielerploeg. De sprinter geeft aan zin te hebben in zijn Chinese avontuur: ‘‘Ik heb zin om daar te koersen, ik vind het een mooie kans.’’

Een maand geleden is Ariesen benaderd door zijn management met het voorstel om voor Ningxia Sports Lottery - Livall Cyclingteam te gaan rijden. Hij zag dit als een mooie kans om zijn carrière nieuw leven in te blazen. ‘‘Helaas liep het niet zoals ik wilde hier bij de ploeg. Ik draaide goede winters, maar heb niet eruit kunnen halen wat erin zat’’, vertelt hij. ‘‘Ik hoop in de koersen in Azië weer een rol van betekenis te spelen, want ik voelde me hier af en toe pelotonvulling. Ik heb er misschien ook niet altijd écht voor geleefd, maar dat ga ik nu anders doen’’, meent Ariesen.  

Desalniettemin kijkt hij dankbaar terug op zijn tijd bij Team Roompot - Nederlandse Loterij. ‘‘Ik vond het mooi om de kans te krijgen prof te worden. Daar ben ik de ploeg heel dankbaar voor.’’ Nu gaat Ariesen een halfjaar in China wonen en zal zich toch een beetje verstaanbaar moeten maken in het Aziatische land. ‘‘Hoe het met mijn Chinees is? Ik kan de mensen groeten, maar meer niet eigenlijk, haha. Maar dat komt wel goed.’’

Namens Team Roompot-Nederlandse Loterij wensen wij Tim veel succes bij zijn nieuwe ploeg.   

 

 

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.