20 aug 2018

Pim Ligthart zal team Roompot - Nederlandse Loterij na twee seizoenen gaan verlaten. Hij maakt de overstap naar Direct Energie uit Frankrijk. Tijd dus om hem even op te zoeken!

Pim, eerst even een update. Je bent hard gevallen in de Ronde van luxemburg. Hoe is het inmiddels met je?

Het gaat gelukkig al wat beter. Ik heb de afgelopen vier dagen alweer wat uren op de fiets kunnen zitten. Het heeft lang geduurd voordat dat kon, mijn spieren waren hard geraakt. Ik was op sommige plaatsen echt helemaal bont en blauw. Het heeft tijd nodig voordat dat weer helemaal geheeld is. De artsen vertelden mij zelfs dat ik sneller had kunnen fietsen als ik wat gebroken had!

Screenshot at aug. 20 20 12 18

Vallen is nooit leuk, maar dit was wel een erg slecht moment. Het leek alsof je net in topvorm begon te komen..

Ja, dat klopt. Het is wat dat betreft een seizoen met ups-en downs geweest. Zowel sportief als persoonlijk. Ik begon het jaar goed in Mallorca met een aantal korte klasseringen, daarna werd ik ziek. Ik reed vervolgens wel een goede Kuurne-Brussel-Kuurne (4e) en in de E3-prijs ging het ook goed en reed ik lang vooraan. Een dag voor die koers werd mijn zoon geboren, wat natuurlijk ook een hoogtepunt is. In de Tour des Fjords reed ik in mei vervolgens enkele malen op het podium en toen voelde ik dat de topvorm er inderdaad echt zat aan te komen. En toen viel ik.

Maar het grootste dieptepunt moest toen eigenlijk nog komen.. 

Toen ik thuis in de lappenmand lag kwam de grootste klap. In juli, enkele dagen nadat mijn vriendin Noor haar 30e verjaardag had gevierd, werd ze met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Het was echt goed mis, ze lag aan de hartbewaking. Daarbovenop kreeg ze nog enkele complicaties te verwerken. Kantje boord op sommige momenten, vertelden de artsen. Ik reed vaak op en neer naar het ziekenhuis in Maastricht, waar ze op een gegeven moment naar was overgeplaatst. Het was een verschrikkelijke periode. Gelukkig gaat het allemaal nu beter en is ze inmiddels thuis. Wel nog onder behandeling natuurlijk, maar we hebben goede hoop dat dat zal herstellen. We proberen nu het normale leven weer een beetje op te pakken.

Ik knok er nu elke dag voor om dit seizoen nog in actie te kunnen komen

Jeetje, gelukkig gaat het beter. Fietsen is op zo'n moment ook even helemaal niet belangrijk natuurlijk. Hoop je dit seizoen dan nog in actie te kunnen komen?

Ja, daar hoop ik toch wel op. Misschien kan ik het staartje van het seizoen nog net meepakken. Dat zou mooi zijn, want op deze manier wil ik ook geen afscheid nemen van de ploeg. Ik knok er nu elke dag voor om dit seizoen nog in actie te kunnen komen. Ik wil het seizoen goed afsluiten. Maar ik moet het ook nog overleggen met de ploegleiding hoe zij dat zien hoor.

Twee ploeggenoten die er lang uitlagen hebben nu natuurlijk net een mooi voorbeeld gegeven hoe je terug kan komen.

Ja, zeker! Taco (van der Hoorn) en Jesper (Asselman) zijn wat dat betreft twee mooie voorbeelden van hoe het kan. Maar ik heb trouwens enorm genoten van hoe de hele ploeg in de BinckbankTour gereden heeft. Het was een fantastische week voor de ploeg. Echt mooi om te zien.

Je vertelde al eerder dat je het een beetje aan zag komen.

Dat Taco een etappe wint kan je natuurlijk nooit voorspellen, maar in het algemeen voelde je aan alles dat de swung er goed in zat. Al het hele jaar is de sfeer in de ploeg gewoon goed. Het is een leuke groep, alleen wisten we gewoon nog niet te winnen. Je weet dat er een moment komt dat alles goed gaat vallen. Na de winst van Pieter Weening in de Ronde van Oostenrijk en die van Jan-Willem van Schip in Norg kwam dan in de BinckbankTour de grootste zege.  

Terwijl de BinckbankTour bezig was kreeg jij een aanbod van een andere ploeg.

Ja, het is allemaal vrij snel gegaan. Ik ga Team Roompot - Nederlandse Loterij verlaten en maak de overstap naar het Franse Direct Energie. Ik heb daar een contract voor 2 seizoenen getekend. Niki Terpstra wilde mij er graag erbij hebben, zo is dat balletje gaan rollen. En als de beste klassieke renner van dit moment je vraagt is dat wel een hele grote eer natuurlijk. 

CORVOS 00029307 212

Kende je Niki al goed?

Niki en ik kennen elkaar al heel lang. Eigenlijk sinds ik op de baan ben gaan rijden. We zijn samen naar de Olympische Spelen in Bejing geweest en hebben daarna altjd goed contact gehouden. Tijdens de Zesdaagse in Rotterdam komen we elkaar natuurlijk vaak tegen en ook tijdens het seizoen zoeken we elkaar in de koers af en toe op. Dus een goed contact was er altijd al.

Wat wordt er precies van jou verwacht bij je nieuwe ploeg?

Ik moet Niki bijstaan in de klassiekers. De verwachting is dat ik het hele voorjaar hetzelfde programma met hem afwerk. In de kleinere koersen zal ik af en toe ook zeker voor eigen kansen mogen gaan. Ik heb al met de ploeg gesproken en ze vertelden me dat ze heel blij waren dat ik had getekend. Dat ik de Franse taal goed beheers is ook wel fijn, daarin kan ik Niki nog op een andere manier bijstaan. Ik heb als amateur namelijk twee jaar in Frankrijk gewoond toen ik uitkwam voor de Franse ploeg AVC Aix en Provence. Ik heb dus ook wel wat met Frankrijk: ik ken naast de taal ook de cultuur goed. Ik kijk er echt naar uit. 

Ik heb nooit een seconde spijt gehad van mijn overstap naar Team Roompot.

Bij Team Roompot - Nederlandse Loterij gaan we je wel missen hoor.

Ja maar ik ga jullie ook missen! Ik heb twee hele mooie jaren gehad. Wat dat betreft wil ik de hele ploeg en organisatie bedanken voor een mooie en gezellige tijd. Ik heb nooit een seconde spijt gehad van mijn overstap naar Team Roompot. Het is bijzonder om deel uit te maken van een team dat weliswaar werkt met een beperkt budget maar waar het wel lukt om in veel koersen een rol te kunnen spelen. Als Direct Energie niet was gekomen was ik ook met net zo veel plezier bij Team Roompot - Nederlandse Loterij gebleven. 
Ik heb hier gewoon met heel veel plezier gekoerst, geprobeerd om de vragen van jonge renners altijd zo goed mogelijk te beantwoorden en waar nodig in de koers op te treden als het verlengstuk van de ploegleiding. 

Maar Pim, we gaan je toch nog wel een keer in het oranje aan de start zien toch?

Ja, absoluut. Dat wil ik graag en daar ga ik voor. Ik wil op een mooie manier deze twee jaar afronden. En wie weet keer ik over een paar jaar wel terug naar Team Roompot..

Dat zien wij graag gebeuren natuurlijk! Wil je nog iets kwijt ter afsluiting?

Jazeker! Op zaterdag 15 september ben ik als ambassadeur aanwezig bij de Fietsende Vrienden in Amsterdam. Dit is een evenement voor de Hartstichting, waar ik me graag voor wil inzetten. Het is een uniek evemement waarbij je fietst op een spinningfiets op een festival met duizenden bezoekers en live-optredens. Wil je meedoen zal ik er zijn om je te voorzien van tips en je te motiveren! 

https://www.fietsendevrienden.nl/locaties/actie-starten 

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.