28 sep 2018

‘Roompot – Charles Cycling Team’ zal volgend jaar als ProContinentaal wielerteam te zien zijn in het peloton. Roompot Vakanties en Charles, de naamgevende partners van het project, gaven hun fiat voor de samenwerking. Het wordt zoals gepland een professioneel wielerteam met Nederlandse en Belgische inbreng.

Het plan om een ambitieus Nederlands-Belgisch wielerproject uit te bouwen werd eerder al gelanceerd door beide teams. Het wederzijdse vertrouwen is na de recente ontwikkelingen intact gebleven, net als het geloof om samen een sterk project neer te zetten met de steun van alle betrokken sponsoren, waaronder de naamgevende partners Roompot Vakanties en Charles. Roompot gelooft immers in jong talent en wil ook in België deze jonge talenten een kans geven. We laten al deze talenten niet vallen nu er één renner aangeeft niet voor het team te willen rijden.

Partner Roompot Vakanties reikt de hand uit om vanaf 2019 de geplande Belgisch-Nederlandse formatie vorm te geven. CEO Jurgen van Cutsem sprak zijn vertrouwen uit in het project, waardoor nu met zekerheid gesteld kan worden dat Roompot – Charles Cycling Team op 1 januari 2019 boven de doopvont zal worden gehouden. Ook Charles, kwaliteitsmerk van bereide maaltijden en broodbeleg, bevestigde zijn engagement.

Roompot Vakanties wenst uitdrukkelijk te benadrukken dat zij niet kijkt naar het verleden maar naar de toekomst en in heel de heisa die is ontstaan tussen Sniper Cycling en Wout van Aert steeds objectief beide standpunten heeft bekeken en zich bewust afzijdig heeft gehouden. Wat er ook gebeurt, Roompot wenst Wout van Aert veel succes met het vervolg van zijn carrière en focust zich volledig op de ontwikkeling van de jonge Belgische en Nederlandse renners binnen het team.

Voor Nick Nuyens en Chris Compagnie is het bovenal van belang dat de continuïteit nu gewaarborgd is: “Wij zijn erg blij met de uitgestoken hand van Roompot Vakanties en dat al onze mensen met een contract voor volgend jaar verder kunnen. Onze eerste zorg was het voortbestaan van het project en dat we de aangegane engagementen naar onze mensen en partners kunnen nakomen.”

De algemene leiding van Roompot - Charles komt bij Michael Zijlaard: “We zullen met deze stap verder groeien en meer betrokkenheid in en met België genereren. We zijn blij en trots dat we dit plan kunnen uitvoeren. Het beste van beide teams wordt samengevoegd en zal een versterkende factor zijn. Met Charles komt er een gewaardeerde en stabiele partner bij. Wij zullen verder borduren op onze sportieve identiteit, namelijk attractief en aanvallend koersen en kansen bieden aan talentvolle renners. De ontwikkeling van onze renners is steeds belangrijk geweest. We zijn trots dat er weer een aantal talenten een grote stap hebben kunnen maken bij ons.”

Directie Roompot Vakanties: “Wij zijn reeds vier jaar partner van Team Roompot en geloven er sterk in dat we nu samen een duurzaam Nederlands-Belgisch project kunnen uitbouwen. Wij zijn blij dat we deze samenwerking kunnen laten doorgaan en reiken met plezier de hand uit naar de medewerkers en renners van Sniper Cycling die mee in dit verhaal stappen.”

Marc De Cock, CEO van Charles: “Wij zijn erg verheugd dat we als trouwe partner mee kunnen stappen in dit verhaal. Na twee jaar cosponsor te zijn geweest van de veldritploeg, is dit een nieuwe stap in onze samenwerking. We verlenen onze volle steun aan dit project, waarvan we menen dat het de beste oplossing is voor alle partijen. We kijken alvast uit naar het komende wielerjaar en de successen die we samen kunnen realiseren.”

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.