4 oct 2018

Boy van Poppel (30) en Maurits Lammertink (28) komen volgend seizoen uit voor Roompot – Charles Cycling Team. De twee brengen heel wat ervaring uit de WorldTour mee naar het team. Beiden zullen hun kansen mogen gaan op hun geliefkoosd terrein.

Naast van Poppel en Lammertink, werd ook Justin Timmermans (22) aangetrokken. Zo komt het aantal renners voor volgend seizoen op achttien en is de kern rond. Algemeen manager Michael Zijlaard: “We hebben de laatste weken hard moeten werken met het team, maar we zijn trots en tevreden met wat er nu staat. We zullen beschikken over een uitgebalanceerde ploeg met veel ervaring en jongens die uit de WorldTour komen aangevuld met jong talent en mannen die opgeleid zijn bij Veranda’s Willems – Crelan en Team Roompot. We zijn klaar voor 2019.”

 

BOY VAN POPPEL

Boy van Poppel (° 18/01/1988) stond de afgelopen vijf seizoenen op de loonlijst van Trek – Segafredo. Waar de zoon van ploegleider Jean-Paul van Poppel de voorbije jaren voornamelijk in dienst heeft gereden van andere sprinters en kopmannen, zal hij volgend jaar meer zelf zijn eigen kans mogen gaan. “Dat is inderdaad de bedoeling”, vertelt hij. “Ik heb de afgelopen zes jaar volledig in dienst gereden van kopmannen. Af en toe kreeg ik wel de kans om zelf te sprinten, maar het is dan altijd even wennen. Die kans om daar echt aan te wennen krijg je niet altijd. Ik kijk er wel naar uit om mezelf er weer tussen te gooien.”

"IK KIJK UIT NAAR HET VOORJAAR"

“Een paar jaar geleden kon ik m’n eigen kans gaan in de ronde van Engeland en mocht ik sprinten tegen o.a. Groenewegen en Greipel. Ik reed er toch ook top vijf dus ik weet dat ik mee kan. Enkel qua overwinningen is het de laatste jaren moeilijk geweest, ook omdat ik elk jaar maar een paar kansen had voor mezelf. Zoals het er nu uitziet zal ik volgend jaar toch mee kansen krijgen. Wie weet dat het dan een keer lukt. Dat zou heel mooi zijn.”

“Ik kijk vooral uit naar het voorjaar, dat was altijd mijn specialiteit. Wie weet kan ik in Kuurne-Brussel-Kuurne of Gent-Wevelgem wel meedoen voor de prijzen. Dat lijkt me mooi! Mijn hoofddoel ligt wel bij die eendagswedstrijden. Maar ik wil me ook laten zien in etappekoersen. Met de kansen die ik zal krijgen wil ik er overal vol voor gaan om punten te pakken!”

ADVIES VAN VADER

Wat verwacht Boy van de samenwerking met zijn vader, ploegleider Jean-Paul van Poppel? “Ik heb in 2013 al met hem samen gewerkt bij Vacansoleil. We kennen elkaar natuurlijk heel goed. Dat zal dus wel goed gaan. Wie weet kan hij me nog wel tips geven. Dat heeft hij de voorbije jaren ook wel gedaan. Als ik een vraag heb, bel ik hem en staat hij altijd voor me klaar. Als je je vader nodig hebt, dan vertrouw je op zijn advies natuurlijk.”

“Ik ken vrijwel iedereen in de ploeg. Vooral de mannen van Roompot, die spreek ik tijdens de wedstrijden doorheen het seizoen. Ook Huub Duijn ken ik wel en Michael Van Staeyen die erbij komt. Het is een klein wereldje. Ik vind dat er best een sterke ploeg is neergezet de jongste weken.”

 

MAURITS LAMMERTINK

Maurits Lammertink (° 31/08/1990) reed twee seizoenen voor Roompot – Oranje Peloton, waarna hij naar Katusha – Alpecin trok. Lammertink houdt mooie herinneringen over aan zijn eerste verblijf bij Roompot: “Absoluut! Ik kwam erbij toen ze net opgericht waren. Het eerste jaar was meteen super. Ik heb een mooi programma kunnen rijden. En in het tweede jaar ging het voor mij alleen maar beter. We kenden een hele mooie maand augustus met winst in de Ronde van Noorwegen en de eindzege van mezelf in de Ronde van Luxemburg. Dat was erg mooi!”

In 2015 was het Lammertink die voor de eerste zege van Team Roompot zorgde, met een etappewinst in de Tour du Limousin: “Juist, dat was ik”, herinnert hij zich. “Groenewegen won ook die dag. Ik had het niet verwacht dat ik het zou zijn. Daarom, dat eerste jaar was ook echt super.”

RONDE VAN BELGIË

De Overijsselaar wil komend jaar scoren op de terreinen waar hij het best uit de voeten kan: “Ik wil gewoon weer de koersen rijden waar ik het beste in ben, zoals de Ronde van Luxemburg, Duinkerken, Noorwegen en België. Daar wil ik samen met Roompot – Charles resultaten boeken. We moeten zeker proberen WorldTour-wedstrijden blijven rijden, maar ook in die daarbuiten kunnen we sterk zijn.”

Volgens Lammertink is hij de voorbije twee jaar een sterkere renner geworden. “Ik heb met Katusha een mooi programma kunnen rijden, met meerdere grote rondes. Als renner ben ik in het algemeen sterker geworden. Ik heb veel grote wedstrijden gedaan waar ik in dienst van anderen heb gereden, zoals in de Tour de France. Daar word je als renner sterker van. Ik kijk er wel naar uit om weer wedstrijden zoals de Ronde van België te kunnen rijden.”

EEN STERK BLOK

“Ik wil sowieso weer meedoen voor overwinningen”, klinkt het ambitieus. “Ik wil weer inpikken waar ik in 2016 met Roompot ben geëindigd. Het is natuurlijk weer een nieuw project van twee teams die samen gaan. Sean De Bie ken ik en ook Huub Duijn van zijn tijd bij Roompot. Ik kijk er wel naar uit. Met Lars Boom hebben we ook een goede renner voor het voorjaar en andere wedstrijden. Ik denk dat we wel een heel  sterk blok  kunnen neerzetten volgend jaar.”

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.